Peștera Devetashka Bulgaria. Locul spectaculos pe care nu trebuie să îl ratezi în vacanță

Peștera Devetashka Bulgaria. Înainte de a porni la drum, trebuie să știți că peștera Devetashka se află la 200 de kilometri de București
Peștera Devetashka Bulgaria. Locul spectaculos pe care nu trebuie să îl ratezi în vacanță

Peștera Devetashka Bulgaria, unul dintre cele mai frumoase locuri apreciate de turiștii din întreaga lume. În cazul în care vreți să faceți o scurtă excursie cu familia sau prietenii, aceast loc este perfect pentru relaxare. Iată mai jos, ce puteți vedea dacă ajungeți la peștera Devetashka Bulgaria.

Peștera Devetashka Bulgaria se află la aproximativ 200 de kilometri de Capitală

Înainte de a porni la drum, trebuie să știți că peștera Devetashka se află la 200 de kilometri de București. În cazul în care ajungeți la Veliko Târnovo, distanța de aici la Devetashka este de 90 de kilometri, așa că ar fi bine să nu ratați acest loc frumos.

Pentru a ajunge la peșteră, din drumul principal mai este de mers cu mașina aproape 500 de metri, pe un drum mai dificil cu multe gropi. Este bine să știți asta, înainte de a porni la drum. La peșteră aveți parcare mare, deci este aproape imposibil să nu găsiți un loc în care să vă lăsați mașina.

În apropierea peșterii veți găsi și panouri care vă vor îndruma și vă vor ajuta să ajungeți mai rapid la destinație. De la parcare, mai este de mers pe jos până la peșteră. Aveți de parcurs în jur de 150 de m

Din parcare, se trece podul de lemn peste râul Osam unde găsiți intrarea în peșteră.

Cum arată peștera Devetashka Bulgaria

  • Camera principală este înaltă de 58 de metri, iar tavanul are 7 găuri, dintre care cea mai mare are 73×48 m și se numește Kilika.
  • Peștera este traversată de un pârâu care se varsă în râul Osam și este plină de vegetație – un lucru neobișnuit pentru o peșteră.
  • Peștera găzduiește nu mai puțin de 35.000 de lilieci din 15 specii diferite. Pentru a-i proteja, în timpul sezonului de împerechere (lunile iunie și iulie), peștera este închisă vizitatorilor.
  • Peștera are 2.442 m lungime și mai multe galerii, însă doar o mică parte din ea este deschisă spre vizitare. Mai exact intrarea, cu impresionantele găuri din tavan și o altă zonă, accesibilă dacă urci zidul din dreapta, cum intri în peșteră.
  • Se pare că în anii `50 peștera a fost folosită de armata bulgară ca depozit
  • În această peșteră au fost stocate cisternele de petrol. Iar cercurile nu erau altceva decât urmele acestor cisterne.
  • Pietrele făceau parte din „arta modernă” bulgară, aka niște înscrisuri contemporane

Cascada Krushuna

Dacă ajungeți în Bulgaria este foarte important să vizitați cascada Krushuna. Locul este vizitat anual de mii de turiști, însă sunt puțini români care l-au descoperit.

Cascada Krushuna este considerată cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria, unică cu peisajul său pitoresc de o vegetație luxuriantă. Aceasta este formată din numeroase terase rotunde și mici bazine naturale cu apă minerală.

Pentru a ajunge la cascadă, trebuie să urcați 200 de m prin pădure, traversând podețele amplasate așa încât să vă ofere o priveliște spectaculoasă.

Cascada Krushuna

Veți întâmpina Piscina Albastră, un ochi de apă verde azurie formată din căderea cascadei pe treptele de travertin.

La doar alți două sute de metri mai sus, urcând în susurul apei, întâlniți și cascada principală înaltă de circa 20 metri, a cărei apa cade cu repeziciune la vale de pe versanții calcaroși îmbrăcați în mușchi.

Totul în jur este verde, iar răcoarea copacilor binevenită. Cu siguranță vă veți dori să petreceți o zi întreagă în acest loc răcoros și spectaculos. Aici sunteți înconjurați de verdeață, ceea ce dă senzația de răcoare și bine. În cazul în care ajungeți în Bulgaria, trebuie eapărat să vizitați Cascada Krushuna.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *