Dacă doriți o cină gustoasă, cu conținut scăzut de carbohidrați, pe care să o pregătiți în cel mai scurt timp, vă recomand această rețetă de pizza cu crustă de dovlecei. Este o pizza cu o crustă crocantă la exterior, fragedă, dar nu apoasă, la interior. Cea mai bună parte? Vă puteți personaliza blatul de pizza cu dovlecei după cum doriți. Faceți o variantă pentru iubitorii de carne sau adăugați toppinguri vegetariene preferate. Orice ați alege, cu siguranță va fi un succes.
Pentru a obține un blat crocant de dovlecei este esențial să stoarceți foarte bine de apă dovleceii. Mai jos veți găsi metoda pe care o folosesc pentru a elimina apa din dovlecei.
Pentru a face un blat de pizza cu dovlecei fără gluten, utilizați făină fără gluten. De asemenea, puteți schimba făina obișnuită, cu făină de migdale sau făină de cocos. Făina de cocos are cel mai mare grad de absorbție al umidității. În rețeta de astăzi, am înlocuit făina cu pesmetul.
1. Se spală și se curăță dovleceii întregi. Dacă sunt dovlecei maturi, se îndepărtează semințele și coaja.
2. Dovleceii se sărează și se mărunțesc la robotul de bucătărie sau pe răzătoare. Dovleceii mărunțiți se storc bine de apă într-un prosop de bucătărie.
3. După ce au fost storși, dovleceii se amestecă cu pesmetul, brânzeturile și ouăle.
4. Se încinge cuptorul la 200 de grade.
5. Pasta de dovlecei formată se întinde cu degetele, pe hârtie de copt în forma tăvii de copt.
6. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute.
7. Între timp se pregătește toppingul: se curăță și se taie mărunt sau în orice mod doriți, prazul cu ciupercuțele și se rade brânza.
8. După ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor și se lasă 10 minute la răcorit.
9. Pe blat se pun în ordinea următoare: sosul de roșii, legumele, măslinele feliate și brânza rasă.
10. Pizza se dă din nou la cuptor până se topește brânza.
Să vă fie de bine!
Pentru vegetarieni, puteți folosi diverse toppinguri precum ceapă roșie, porumb, roșii uscate la soare, ardei gras, ciuperci.
Pentru cei care consumă carne puteți adăuga felii de salam pepperoni, cârnați uscați, bacon, bucăți prăjite de pui, etc.
Pentru vegani, înlocuiți brânza cu brânză vegetală iar ouăle pot fi înlocuite cu ” flax eggs” ( 2 linguri de semințe de in măcinate + 5 linguri de apă).