Plăcinte cu varză murată și cartofi la tigaie, ingrediente și mod de preparare. Dacă doriți să diversificați meniul de post, iată o rețetă sățioasă de turte sau plăcinte coapte în tigaie. Aceste plăcinte sunt atât de hrănitoare încât pot constitui un prânz sau o cină pe săturate. De asemenea pot fi luate la pachet, nu au sos/ nu murdăresc.
Plăcinte cu varză murată și cartofi la tigaie. Ingrediente și mod de preparare
Umpluturile pentru plăcinte pot fi variate, dacă nu țineți post, brânză frecată cu mărar, bacon, cașcaval, carne tocată, etc. Pentru varianta de post, turtele se mai pot umple cu ciuperci, tofu, cartofi cu ceapă sau chiar gem sau marmeladă.
În rețeta de astăzi, plăcintele sunt umplute este cu varză murată și piure de cartofi. Sunt nemaipomenit de gustoase și partea bună este că se păstrează fragede la frigider pentru câteva zile. Dar hai să vedeți cum se prepară plăcintele cu varză murată și cartofi.
Ingrediente
Aluat
650 grame făină
50 mililitri ulei
200 mililitri apă călduță
5 grame zahăr
25 grame drojdie proaspătă sau 1 plic drojdie uscată
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
Umplutură
300 grame varză murată
4 cartofi
1 lingură ulei
piper
semințe de chimen ( opțional)
Mod de preparare
I. Umplutura
1. Cartofii se spală și se curăță de coajă. Se taie în cubulețe și se fierb. Nu se pune sare pentru că se vor amesteca cu varza murată care este sărată.
2. După ce au fiert, cartofii se zdrobesc grosier și se dau deoparte la răcit.
3. Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei peste care se adaugă semințele de chimen. Chimenul se ”asortează” foarte bine cu varza.
4. În tigaie, peste semințele de chimen se adaugă varza tocată și se lasă la înăbușit pentru 10 minute.
5. Într-un castron se amestecă bine piureul de cartofi cu varza înăbușită și se lasă la răcorit.
II. Aluat
Într-un bol încăpător se cerne făina.
În alt vas, se amestecă drojdia cu zahărul, o linguriță de făină și o lingură de apă călduță. Se lasă vasul acoperit, la loc călduț, până se dizolvă drojdia.
Maiaua formată amestecă cu făina. Se adaugă uleiul și treptat, apa călduță. În funcție de gradul de absorbție al făinii, cantitatea de apă poate varia.
Aluatul se frământă până devine elastic, puțin moale.
Aluatul se lasă la dospit până își dublează volumul. Se acoperă bolul cu folie alimentară și cu un prosop de bucătărie.
Din aluatul dospit se rup bucăți care se modelează sub formă de bile.
Pe blatul de lucru înfăinat se întinde în formă dreptunghiulară, fiecare bilă de aluat. Se pune câte o lingură de umplutură, apoi foaia de aluat se împăturește ca un plic. Fiecare plic format, se întinde, ușor, cu sucitorul. Atenție nu apăsați pentru a nu ieși umplutura.
Se pune tigaia la încins, unsă cu puțin ulei.
Înainte de prăjire, plăcintele se ung cu puțin ulei, pe ambele părți.
Se dă focul la minim și se pun plăcintele, câte una, la prăjit, sub capac.
Să vă fie de folos!
Etape de preparare Plăcinte cu varză murată și cartofi