Planta care aduce binecuvântare în casă. Atrage protecția divină și te ferește de necazuri

Planta care aduce binecuvântare în casă. Atrage protecția divină și te ferește de necazuri

Într-o casă, plantele au nu doar rol decorativ, ci pot aduce și alte beneficii celor care locuiesc în ea. Pe lângă oxigenul pe care îl eliberează, ele sunt asociate adesea cu o serie de lucruri pozitive sau negative, după caz. Există însă o floare despre care se spune că oferă protecție divină locuinței și celor care se află în ea. Iată care este planta care aduce binecuvântare în casă.

Planta care aduce binecuvântare în casă

Maranta este cunoscută printre pasionații de flori drept planta care se roagă. Se spune că dacă ai în casă un asemenea exemplar, vei avea parte de multă binecuvântare, întrucât această plantă are o puternică legătură cu divinitatea.

Numele ei provine de la celebrul medic și botanist italian Bartolomeo Maranta, care a trăit în secolul al XVI-lea. Genul de flori Maranta cuprinde câteva zeci de plante. Ce diferențiază planta de rugăciune de restul este frunza pliabilă. În timpul zilei, frunzele sale sunt plate. Noaptea, în schimb, acestea se pliază ca niște mâini împreunate pentru rugăciune.

Maranta face parte din categoria plantelor tropicale și este foare ușor de identificat. Frunzele sale sunt de un verde intens și prezintă pete galbene. După trecerea amurgului, acestea se pliază în așa fel încât par a fi niște mâini împreunate pentru rugăciune.

Maranta leuconeura este o plantă relativ ușor de îngrijit. Nu depășește o înălțime mai mare de 30 de centimetri și este destul de comună. Totuși, nu poate fi menținută pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cele mai propice condiții de creștere și dezvoltare sunt cele asemănătoare unei sere. Planta de rugăciune are nevoie de căldură, umiditate, mult îngrășământ și un flux ușor de aer.

Cu toate acestea, trebuie avut grijă la solul ei. Un sol care nu are un drenaj bun va determina moartea rapidă a plantei. De asemenea, nu este recomandat ca planta de rugăciune să fie ținută direct în lumina soarelui.

Cel mai indicat este ca aceasta să fie păstrată într-un loc luminos, dar să nu aibă contact direct cu razele soarelui. Și asta pentru că planta este extrem de sensibilă la lumina naturală directă, care îi poate arde frunzele.

Citește și: De ce ar trebui să ai cel puțin o plantă în casa ta. Există o semnificație mult mai importantă decât ți-ai fi imaginat

Îngrijirea plantei de rugăciune

Maranta leuconeura crește, de obicei, cam în orice tip de sol, cu condiția ca acesta să fie bine drenat. Pentru a spori creșterea plantei, poți folosi un amestec cu două părți de mușchi turbă. Este recomandat ca solul să fie acid și să aibă un pH de 6.0.

În timpul procesului de creștere, se recomandă ca planta de rugăciune să fie udată frecvent. Astfel, când observi că solul este uscat, trebuie neapărat să o uzi. Totuși, pentru a evita probleme fungice, nu lăsa ca frunzele să fie ude. În acest fel, riscă să se îngălbenească și să cadă de pe plantă. Se mai recomandă ca apa cu care uzi planta să fie menținută la temperatura camerei, potrivit The Spruce.

Fertilizarea plantei se face la fiecare două săptămâni, de la începutul primăverii până toamna. Folosește un îngrășământ solubil în apă, diluat la jumătate. Atenței însă la cantitatea de îngrășământ folosită. În cazul în care utilizezi prea puțin, atunci planta va crește foarte greu sau deloc, iar dacă utilizezi prea mult, este posibil să îi arzi rădăcinile.

Citește și: Ce se poate planta de fapt între pomii fructiferi. Secretul experților pentru o grădină bogată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *