Planta care aduce noroc la bani. Locul ideal din casă unde e bine să o așezi

4 plante care atrag abundența financiară. Tu pe care o alegi?
Planta care aduce noroc la bani. Locul ideal din casă unde e bine să o așezi

Planta care aduce noroc la bani. Plantele de interior nu au doar rol decorativ, chiar dacă pentru mulți dintre noi acesta este criteriul de bază în alegerea unei flori pentru locuință. Potrivit superstițiilor, există anumite plante care, dacă sunt îngrijite corespunzător și poziționate în locul potrivit, vor atrage bunăstarea în casă.

Planta care aduce noroc la bani. Locul ideal din casă unde e bine să o așezi

În general, plantele de apartament sunt alese după două criterii: estetic și olfactiv. Fie că le place o anumită culoare, forma acestora sau mirosul pe care îl emană, oamenii tind să minimizeze alte aspecte importante pe care florile le pot oferi. Spre exemplu, unele dintre ele pot atrage energia pozitivă în casă, altele resping necazul și ghinionul, iar despre anumite plante se spune că atrag norocul și bunăstarea.

Potrivit superstițiilor, pentru a atrage abundența financiară, este neesar ca unele plante să fie puse chiar pe pervazul geamului din bucătărie sau sufragerie. Iată care sunt cele mai populare plante care îți aduc noroc și atrag prosperitatea.

Bujorii

Potrivit specialiștilor în etnografie, bujorul semnifică prosperitate. Se spune că cei care au în casă bujori vor avea parte de bunăstare și sănătate. Datorită frumuseții sale deosebite, bujorul este considerat regina florilor.

Bujorii sunt originari din Asia, Europa și vestul Americii de Nord. Floarea de bujor, cunoscută sub denumirea știintifică de Paeonia romanica peregrina este considerată una dintre cele mai vechi flori din România. În țară există mai multe rezervații naturale de bujori românești. Recent, bijorul a fost aleasă oficial floarea națională a României.

Lavanda

Mirosul ei deosebit și culoarea inconfundabilă îi conferă lavandei unul dintre locurile fruntașe în preferințele românilor în materie de plante. Însă pe lângă aspect și miros, această plantă are și alte beneficii: te ajută să scapi de durerile de cap, să te relaxezi și să ai parte de un somn liniștit. În plus, atrage ca un magnet norocul în casa ta.

Mușcatele

Mușcatele sunt flori multicolore. Sunt gingașe, au o frumusețe deosebiă și o mireasmă specifică. Mușcatele roșii, în special, au efecte benefice în locuința noastră. Atrag energia pozitivă și banii, însă trebuie ținut cont de locul în care sunt puse. Pentru că au nevoie de umbră, specialiștii îți recomandă să le ții în partea de sud a casei.

Crizantemele

Aceste flori de toamnă au petale viu colorate, sunt încântătoare la privire și au un miros extrem de plăcut. Ceea ce nu foarte multă lume știe este faptul că aceste plante ar avea puterea de a deschide ușile succesului și abundenței financiare. În plus, crizantemele atrag optimismul și fericirea în locuință. Și pentru că au nevoie de multă lumină, este indicat ca după ce le cumperi să le păstrezi pe balcon sau pe pervazul geamului.

Citește și: „Plantele care îți fură energia. Scapă de ele dacă le ai în casă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *