Planta care te scapă de sforăit. Trebuie să o ai mereu în dormitorul tău

Calitatea aerului este îmbunătățită considerabil

Scris de: Daoud Andra

28 Jan. 2023

Planta care te scapă de sforăit. Trebuie să o ai mereu în dormitorul tău

Sforăitul este o problemă cu care se confruntă multe persoane, atât bărbați cât și femei. Este deranjant pentru cel care sforăie, dar mai ales pentru persoana care doarme lângă el. Sunt multe metode de a elimina această problemă sau de a o ține sub control, iar una dintre ele este naturală și la îndemână. Care este planta care te scapă de sforăit.

Cercetătorii au stabilit: aceasta este planta care te scapă de sforăit

Sforăitul este o tulburare care afectează calitatea somnului. Poate avea mai multe cauze și poate fi chiar semn că persoana care sforăie suferă de apnee. Pentru a scăpa de sforăit, oamenii apelează la diverse metode, de la plasturi până la măști speciale care îi ajută să respire mai bine în timpul nopții și să nu mai scoată acele zgomote deranjante, atât pentru ei, cât și pentru parteneri.

Citește și: Planta pe care trebuie să o pui în sufragerie ca să atragi norocul în casă în 2023. Aduce prosperitate și abundență

Dincolo de cauzele medicale, sforăitul poate avea legătură și cu calitatea aerului din dormitor. În acest sens, există o plantă care te poate ajuta să dormi mai bine și să respiri un aer mai curat. Este vorba despre planta de ananas, pe care trebuie să o pui în dormitorul tău, în ghiveci. Aceasta produce mult oxigen și îmbunătățește calitatea aerului pe care îl respiri, reducând probabilitatea de a sforăi.

Acesta plante tropicale produc un ananas în miniatură după aproximativ 2 ani de când au fost plantate. Ananasul nu este comestibil, deși seamănă cu cel pe care îl cumpărăm din comerț, doar că este mult mai mic. Fiind o plantă tropicală, ananasul în ghiveci are nevoie de un mediu care să îl imite pe cel natural: căldură, umezeală și multă lumină naturală.

Planta care te scapă de sforăit
Ananasul în ghiveci purifică aerul din încăpere

Planta care curăță aerul din locuință la fel de eficient ca un purificator

Compania franceză Neoplants dezvoltă plante modificate genetic care absorb aerul poluat din locuință. Prima plantă a startup-ului francez, Neo P1, lucrează mână în mână cu microbiomul propriu al companiei, situat în solul de lângă rădăcinile plantelor.

Citește și: Planta care îți aduce noroc în bani și dragoste. Locul din casă unde e bine să o așezi

Neoplantele sunt create pentru a acționa țintit asupra unui grup de poluanți ai aerului din interior pe care purificatoarele tradiționale nu le pot capta eficient. Majoritatea purificatoarelor de aer se concentrează pe particule, însă este dificil să abordezi compușii organici volatili (COV).

De aceea, neoplantele acționează asupra a două categorii de COV – formaldehidă (HCHO) și benzen, toluen, etilbenzen și xilen (BTEX). Aceștia sunt compuși care provin din poluarea exterioară și din materiale care sunt folosite în construcții, precum vopselele și alte substanțe chimice. De asemenea, gătitul și fumatul pot favoriza creșterea poluării din încăperi.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.1 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *