Planta care ține departe insectele de casa ta. Nu necesită îngrijire specială, este și foarte parfumată

O poți pune în ghiveci sau în grădină

Scris de: Daoud Andra

03 May. 2023

Planta care ține departe insectele de casa ta. Nu necesită îngrijire specială, este și foarte parfumată

În sezonul cald, insectele se înmulțesc în jurul casei, iar oamenii ar face orice pentru a le ține la distanță. Pe lângă soluțiile chimice din comerț, ai la îndemână și o serie de remedii casnice pentru a alunga muștele și țânțarii. Care este planta care ține departe insectele de casa ta? Este ușor de îngrijit și poate fi ținută atât la interior, cât și la exterior.

Remediu natural: planta care ține departe insectele de casă

Remediile naturale împotriva insectelor sunt cele mai la îndemână. În plus, mulți oameni le preferă mai ales dacă au animale de companie sau copii și nu vor să folosească produse chimice pentru a scăpa de muște, țânțari sau molii. Aceste insecte pot fi îndepărtate cu ajutorul unor plante care emană un miros puternic, dar și substanțe care nu le plac insectelor.

Citește și: Plante care alungă insectele din grădina ta. Ce trebuie să plantezi, de fapt. Te scapă în mod natural de dăunători

Unul dintre cele mai cunoscute remedii anti-insecte este lavanda. Mirosul ei puternic îndepărtează vietățile nedorite din casă, indiferent că este uscată și o folosim pusă într-un săculeț sau că este în ghiveci. Nu este însă singura plantă decorativă care are eficiență dovedită contra insectelor.

O altă plantă foarte utilă dacă vrei să ții la distanță țânțarii și muștele este cimbrișorul cu aromă de lămâie. Este o plantă aromatică înrudită cu cimbrișorul clasic, dar cu un puternic parfum de lămâie. Frunzele sale pot fi folosite și în bucătărie, în diverse preparate, dându-le acestora o aromă aparte. Dacă ții ghiveciul pe pervaz sau pe balcon, această plantă îndepărtează insectele, datorită mirosului pe care îl emană.

Citește și: Planta care ține la distanță insectele de casa ta. Este ideală pentru orice locuință

Planta care tine departe insectele de casa ta. Nu necesita ingrijire speciala, este si foarte parfumata 1
Cimbrișorul cu aromă de lămâie este o plantă foarte parfumată

Cum se îngrijește cimbrișorul cu aromă de lămâie

Planta nu este deloc una pretențioasă și te poți bucura de ea ani la rând, dacă o îngrijești corespunzător. Cimbrișorul cu aromă de lămâie iubește soarele și are nevoie de un sol bine drenat. Dacă solul nu drenează bine apa și aceasta băltește în ghiveci, rădăcinile vor putrezi și frunzele vor începe să se îngălbenească.

Citește și: Planta care aduce numai ceartă în casă. Scapă de ea imediat, atrage numai necazuri

Un avantaj al acestei plante este că nu necesită tratamente împotriva bolilor și a dăunătorilor. Indiferent că o ții în ghiveci sau o plantezi în grădină, nu trebuie să o stropești cu nimic sau să aplici tratamente speciale. Motivul este foarte simplu: planta nu este afectată de insecte, pentru că mirosul ei le îndepărtează pe acestea.

În sezonul rece, planta trebuie protejată de ger. La fel ca în cazul multor flori, are nevoie să stea la căldură iarna, pentru a fi ferită de îngheț.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *