În sezonul cald, insectele se înmulțesc în jurul casei, iar oamenii ar face orice pentru a le ține la distanță. Pe lângă soluțiile chimice din comerț, ai la îndemână și o serie de remedii casnice pentru a alunga muștele și țânțarii. Care este planta care ține departe insectele de casa ta? Este ușor de îngrijit și poate fi ținută atât la interior, cât și la exterior.
Remediile naturale împotriva insectelor sunt cele mai la îndemână. În plus, mulți oameni le preferă mai ales dacă au animale de companie sau copii și nu vor să folosească produse chimice pentru a scăpa de muște, țânțari sau molii. Aceste insecte pot fi îndepărtate cu ajutorul unor plante care emană un miros puternic, dar și substanțe care nu le plac insectelor.
Unul dintre cele mai cunoscute remedii anti-insecte este lavanda. Mirosul ei puternic îndepărtează vietățile nedorite din casă, indiferent că este uscată și o folosim pusă într-un săculeț sau că este în ghiveci. Nu este însă singura plantă decorativă care are eficiență dovedită contra insectelor.
O altă plantă foarte utilă dacă vrei să ții la distanță țânțarii și muștele este cimbrișorul cu aromă de lămâie. Este o plantă aromatică înrudită cu cimbrișorul clasic, dar cu un puternic parfum de lămâie. Frunzele sale pot fi folosite și în bucătărie, în diverse preparate, dându-le acestora o aromă aparte. Dacă ții ghiveciul pe pervaz sau pe balcon, această plantă îndepărtează insectele, datorită mirosului pe care îl emană.
Citește și: Planta care ține la distanță insectele de casa ta. Este ideală pentru orice locuință
Planta nu este deloc una pretențioasă și te poți bucura de ea ani la rând, dacă o îngrijești corespunzător. Cimbrișorul cu aromă de lămâie iubește soarele și are nevoie de un sol bine drenat. Dacă solul nu drenează bine apa și aceasta băltește în ghiveci, rădăcinile vor putrezi și frunzele vor începe să se îngălbenească.
Citește și: Planta care aduce numai ceartă în casă. Scapă de ea imediat, atrage numai necazuri
Un avantaj al acestei plante este că nu necesită tratamente împotriva bolilor și a dăunătorilor. Indiferent că o ții în ghiveci sau o plantezi în grădină, nu trebuie să o stropești cu nimic sau să aplici tratamente speciale. Motivul este foarte simplu: planta nu este afectată de insecte, pentru că mirosul ei le îndepărtează pe acestea.
În sezonul rece, planta trebuie protejată de ger. La fel ca în cazul multor flori, are nevoie să stea la căldură iarna, pentru a fi ferită de îngheț.