Este una dintre cele mai spectaculoase plante care înfloresc primăvara, o vedem peste tot în această perioadă, însă puțini știu că este și comestibilă. Mulți oameni se opresc să o admire și să îi facă fotografii, însă ea poate fi folosită și în salate sau la deserturi.
Atunci când vedem copaci de magnolie, ne oprim pentru a-i admira și pentru a-i fotografia. Puțini știu însă că acele flori spectaculoase și parfumate sunt comestibile. În ciuda aspectului lor, care te face să le asociezi cu un gust dulce, florile de magnolie sunt picante. Acest lucru ajută la decongestionarea sinusurilor, atunci când sunt consumate. Florile pot fi folosite ca decor pentru anumite deserturi, dar pot fi adăugate și în salate.
”Magnolia are petale mari, petale cărnoase. De ce? Magnolia a evoluat înaintea albinelor și este de pe vremea când polenizarea se făcea de către albine. Trebuia să fie o floare puțin mai solidă, puțin mai tare. Ceea ce poate nu știi despre această floare este că poate fi folosită în salate sau poate fi murată. Da, este comestibilă. Și are un pic de gust de ghimbir”, spune Andrei Mărincean, inginer peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România, cu o experiență de peste 14 ani, potrivit Adevărul.
Citește și: Semnificația specială a magnoliilor. De ce este bine să oferi aceste flori femeilor care au născut
Arborele de magnolie a apărut cu mult înaintea albinelor. La început, polenizarea era făcută de gândaci, astfel că această plantă s-a înmulțit, ajungând să se regăsească pe tot globul. În funcție de regiune și de culoare, florile de magnolie pot avea semnificații diferite.
Iată câteva lucruri pe care nu multă lume le știe despre magnolii: