Planta din bucătărie care are mai mult calciu decât laptele. E aur curat, puțini știu

Află ce plantă din bucătărie conține mai mult calciu decât laptele
Planta din bucătărie care are mai mult calciu decât laptele. E aur curat, puțini știu

Calciul este un mineral extrem de benefic pentru organismul uman. El se regăsește în numeroase alimente, dar multe persoane cred că laptele este cel mai bogat în calciu. Nimic mai fals, spun specialiştii. Potrivit acestora, o plantă pe care o folosim foarte des în bucătărie conține mult mai mult calciu decât laptele. Află toate detaliile din rândurile de mai jos!

Ce plantă din bucătărie conține mai mult calciu decât laptele

Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. Fără el avem, de asemenea, unghii fragile, păr mai rar și piele subțire. Tocmai de aceea, experții în medicină recomandă consumul de lapte și nu numai.

Puține persoane știu, însă, că o plantă din bucătărie întrece produsul menționat mai sus, cel puțin la acest capitol. Este vorba despre celebrul pătrunjel.

Cunoaștem cu toții această plantă aromată care este folosită în zeci de feluri de mâncare, dar poate nu știm care sunt proprietățile și beneficiile ei.

Crește aproape peste tot, dă o aromă bogată preparatelor și este utilizată de secole, atât în gastronomie, cât și în medicina alternativă. În ceea ce privește proprietățile sale nutriționale, de exemplu, pătrunjelul oferă o cantitate bună de vitamine din grupele A, B, C și D, spun experții.

De asemenea, el ne oferă o doză mare de minerale, inclusiv calciu sau, mai bine zis, mai ales calciu. În plus, ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, pătrunjelul nu are aproape deloc calorii sau grăsimi. Conform unui studiu, 100 de grame de frunze ale plantei au doar 36 de calorii și 1 gram de grăsime.

Citește și De ce apare carența de calciu la roșii și ardei. Ce trebuie să faci de fapt, această soluție rezolvă instant problema!

Patrunjelul contine mai mult calciu decat laptele
Patrunjelul contine mai mult calciu decat laptele

”Pătrunjelul este un aliat puternic al sistemului imunitar”

În afară de cele menționate mai sus, pătrunjelul este una dintre cele mai bune surse alimentare de fluor, un alt mare întăritor al oaselor. Totodată, această plantă oferă și cantități semnificative de clorofilă, o substanță care dă culoarea verde a legumelor și are proprietăți antiseptice.

”Pătrunjelul este un aliat puternic al sistemului imunitar. Este bogat în vitamine, iar un pahar de suc din frunze de pătrunjel este mai bun decât orice pastile pentru imunitate.

Se poate folosi cu succes în sezonul rece pentru a ne feri de răceli“, a declarat și medicul Alin Todoroiu, conform celor de la adevărul.ro.

Iată și alte alimente bogate în calciu: tofu, sardine, smochine uscate, spanac, fasole, linte, iaurt, brânză, semințe de chia, semințe de floarea soarelui și cartofi dulci.

Citește și De ce să torni oțet în laptele de pe foc. Rezultatul va fi un deliciu cunoscut în toată lumea!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *