Planta magică pe care e bine să o ai în casă. Atrage banii și norocul, dar are și alte beneficii uimitoare

Este ideală pentru a o pune în casă, dar și pentru a o oferi cadou

Scris de: Daoud Andra

06 Dec. 2022

Planta magică pe care e bine să o ai în casă. Atrage banii și norocul, dar are și alte beneficii uimitoare

În timp ce unele plante ar trebui ținute la distanță, altele au efecte nebănuite pentru locuința ta. Sunt flori care aduc noroc, atrag energiile pozitive sau care purifică aerul din casă și pe care oricine ar fi bine să le aibă în preajmă. Care este planta magică pe care ar trebui să o cumperi sau să o faci cadou cuiva drag?

Planta magică pe care să o ții în casă

Plantele de apartament nu au numai rol decorativ, ci pot fi și practice. Unele plante în ghiveci sunt, de asemenea, încărcate de semnificații și se spune că atrag energiile pozitive în viața celor care le au. Sunt numeroase plante despre care se spune că aduc noroc, dar una singură se remarcă pentru beneficiile ei. Este vorba despre Potus sau Poto, considerată o plantă magică de către mulți.

Este una dintre plantele pe care experții le recomandă pentru a purifica aerul din locuință. Originară din Asia de Sud-Est, planta se regăsește de asemenea în multe zone din America Latină, unde crește și se înmulțește spectaculos, atât în apă, cât și pe uscat.

Citește și: 7 plante care atrag abundența în viața ta. Trebuie să le ai în casă, pentru noroc și prosperitate, conform specialiștilor Feng Shui

Motivele pentru care planta este considerată atât de valoroasă au legătură cu utilitatea ei practică, dar și cu energiile pe care le transmite. Potrivit experților Feng Shui, această plantă atrage prosperitate și noroc în viața celor care o au.

În plus, filtrează foarte bine aerul și elimină elementele poluante din atmosferă, calmează simptomele rinitei alergice, fiind ideală pentru cei care se confruntă cu alergii respiratorii. Pe lângă aceste beneficii, are un aspect plăcut și este ușor de îngrijit. Are nevoie de lumină naturală, dar nu trebuie pusă în bătaia directă a razelor soarelui. De asemenea, are nevoie de un sol care să dreneze foarte bine apa de la o udare la alta.

Planta magica pe care e bine sa o ai in casa
Potus este una dintre plantele pe care trebuie să le ai în casă

Plante pe care să le pui în dormitor

Arborele de jad

Aceasta se numără printre preferatele celor care sunt adepții principiilor Feng Shui. Se crede că această plantă este responsabilă cu reglarea stresului și înbunătățirea stării de spirit. Dacă o așezi la intrarea în dormitor, te scapă de energiile negative și alungă vibrațiile rele din casă. Poți opta pentru ghivece mici, pe care să le pui în mai multe locuri din casă.

Aloe Vera

Această plantă cu nenumărate beneficii este ideală și pentru a scăpa de energiile negative din dormitor. Pune un ghiveci cu Aloe Vera pe pervaz și te vei bucura de o senzație de liniște și pace. Această plantă poate fi pusă și în hol, sufragerie sau în birou, pentru a profita din plin de beneficiile ei în toată casa.

Ipomea

Dacă ai probleme cu somnul, un ghiveci cu Ipomea te poate ajuta. Pune această plantă cu flori albastre în dormitor și nu vei mai avea insomnii sau probleme cu odihna. Se spune că această plantă aduce liniște și pace și că alungă stresul. Ar trebui să fie așezată cât mai aproape de pat, pentru a te bucura de energia ei pozitivă.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 43 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *