Planta pe care să o cultivi în grădină până la sfârșitul lunii octombrie. E rezistentă la frig și dă roade bogate

Este musai să o aveți în grădină!
Planta pe care să o cultivi în grădină până la sfârșitul lunii octombrie. E rezistentă la frig și dă roade bogate

La începutul toamnei, majoritatea plantelor din grădină sunt deja ofilite, iar peste ele s-a așezat un covor imens de frunze uscate. Totuși, există o plantă care poate fi sădită în pământ până la final de octombrie. Nu necesită o îngrijire aparte, e rezistentă la temperaturi scăzute și dă roade bogate ani de zile!

Planta care trebuie cultivată neapărat până la sfârșitul lunii octombrie

Sezonul rece schimbă radical înfățișarea grădinilor. Gospodinele au cules deja toate legumele pe care le vor băga la murat peste iarnă, însă există și o plantă care se cultivă până la începutul toamnei. Aceasta este o sursă bogată de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, potasiu și magneziu, dar și de fibre. În plus, nu are nevoie de îngrijiri aparte și rezistă cu brio la frig.

Vorbim despre ceapa egipteană, numită și ceapa umblătoare. Această legumă specială își are originea în Orientul Mijlociu, dar este asemănătoare cu ceapa galbenă. Această cultură agricolă poate aduce profit mare fermierilor români, pentru că roadele ei pot fi recoltate 6-8 ani consecutivi, fiind foarte rezistentă la temperaturile scăzute. Bulbii acestui tip de ceapă nu se tem de îngheț, rămânând viabili chiar și la o temperatură de -20 de grade.

Citește și: Ce fel de sare trebuie la conopida murată, de fapt. Multe gospodine fac greșeala, de asta nu iese crocantă și delicioasă

Ceapa egipteană, tot mai populară în grădinile românilor

Deși este originară din Orientul Mijlociu, acolo unde crește sub formă de tufă, cultivarea ei nu este una dificilă. Ceapa egipteană are nevoie de un sol neutru și potrivit de umed. În plus, ceapa trebuie plantată la o adâncime de 1-2 cm sub pământ.

Totuși, atunci când o plantați, trebuie să alegeți o zonă însorită deschisă, pentru ca producția să dea roade timp de câțiva ani. Experții susțin că se pot recolta 20-30 de tone de frunze la hectar și 15-18 tone de bulbi.

Ceapa egipteană se recoltează abia în lunile iulie-august, după care tulpinile se taie de la bază pentru a da alte roade anul următor. După recoltare, cepele trebuie să fie uscate și depozitate în pungi de hârtie, ferite de lumina soarelui.

Citește și: Nu mai ține ceapa în frigider. Unde trebuie să o pui, de fapt, ca să nu se strice toată iarnă. Puține gospodine știu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *