Plante care aduc fericire și bunăstare. Trebuie să le ai în casă, sunt considerate adevărate talismane norocoase

E bine să le ai în casă sau la birou

Scris de: Daoud Andra

12 Jun. 2023

Plante care aduc fericire și bunăstare. Trebuie să le ai în casă, sunt considerate adevărate talismane norocoase

Plantele în ghiveci nu au doar rolul de a înfrumuseța spațiul și de a purifica aerul. Unele flori sunt considerate adevărate talismane norocoase și se spune că este bine să ai măcar una în casa ta. Iată câteva plante care aduc fericire și bunăstare și care sunt ușor de îngrijit!

Cinci plante care aduc fericire și bunăstare

În cultura Feng Shui, multe dintre plantele în ghiveci sunt asociate cu norocul, armonia, bunăstarea, succesul sau dragostea. Despre acestea se spune că atrag energiile pozitive și că au un rol benefic în locuință. În plus, sunt ușor de îngrijit și nu necesită multă atenție sau condiții speciale de mediu.

Bambusul

Numit în cultura asiatică și bambus norocos, această plantă are avantajul că poate fi ținută atât în ghiveci, cât și într-o vază cu apă. Potrivit credințelor Feng Shui, bambusul te ferește de probleme și aduce armonie în casă. În funcție de numărul tulpinilor, această plantă poate atrage norocul pe diferite planuri. În lume există peste 1.400 de specii de bambus, fiind o plantă de interior foarte populară.

Citește și: Plante care aduc noroc. Ce trebuie să ai în casă pentru a avea bani, prosperitate și armonie

Crinul păcii

Despre această plantă se spune că aduce liniște interioară și dragoste. În casele unde există certuri, se zice că floarea se ofilește, din cauza energiilor negative. Pentru o dezvoltare optimă, are nevoie de un sol bine drenat și de lumină naturală, însă trebuie ferită de razele directe ale soarelui. Crinul păcii aduce noroc în dragoste și ajută la bunăstarea familiei.

Plante care aduc fericire și bunăstare. Trebuie să le ai în casă, sunt considerate adevărate talismane norocoasă
Crinul păcii

Busuiocul

Această plantă aromatică pe care o folosim la gătit este considerată aducătoare de noroc și chiar sacră în unele culturi. Se spune că busuiocul te protejează de necazuri și îți va aduce mulți bani și noroc. Potrivit superstițiilor, e bine să ai un ghiveci cu busuioc la fereastră sau la intrarea în casă, pentru a împiedica duhurile rele să pătrundă în locuință.

Citește și: Plante care țin departe gândacii de casa ta. Sunt un aliat de nădejde împotriva acestor insecte

Menta

Tot din categoria plantelor aromatice aducătoare de noroc este și menta. Folosită încă din timpuri străvechi în medicina ayurvedică, menta se spune că împrospătează aerul din locuință, alungă energiile negative și aduce bucurii. Este ideal să ai un ghiveci cu mentă în camerele în care petreci cel mai mult timp, iar unele superstiții spun că menta este de ajutor împotriva invidiei și a vrăjilor.

Planta de jad

Frunzele ei mici și rotunde, care seamănă cu niște monede, fac ca această plantă să fie puternic asociată cu norocul la bani. Crassula ovata este denumirea ei științifică și este bine să ai o astfel de plantă în birou sau în casă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *