Plante care fac răcoare în casă. Sunt o comoară pentru oricine, așa nu vei mai suferi de caniculă

Asigură-te că ai una dintre aceste plante în casă
Plante care fac răcoare în casă. Sunt o comoară pentru oricine, așa nu vei mai suferi de caniculă

Chiar dacă este poate cel mai așteptat anotimp, vara aduce cu ea și zilele cu disconfort termic, atunci când nu știi ce să mai faci ca să te răcorești. Din fericire, există multe soluții. Printre acestea se numără și plantele care dezumidifică aerul din casă și fac răcoare.

Cât de importantă este umiditatea din casă pe timpul verii

Umiditatea este foarte importantă asupra confortului nostru termic. Cantitatea de vapori de apă prezentă în aer este exprimată ca procent. Cu cât umiditatea este mai mare, cu atât aerul va fi mai saturat cu vapori de apă. Corpul uman se răcește în principal prin procesul de evaporare a transpirației. Când transpiri, corpul tău eliberează apă pe suprafața pielii. Această apă preia căldură din corpul tău pentru a se evapora, răcind astfel pielea și ajutându-te să te simți mai rece, informează ideipractice.ro.

Atunci când umiditatea este mare, aerul este deja saturat cu vapori de apă. Acest lucru împiedică evaporarea cu ușurință a transpirației. O precizare importantă din partea spectaliștilor este că umiditatea ideală pentru majoritatea oamenilor și caselor este între 40% și 60%.

Vezi și – Nu mai uda florile cu apă de la robinet. Semnele de pe plante care îți arată că faci o mare greșeală

Ce plante de dezumidificare poți folosi în locuința ta

Plantele de dezumidificare sunt capabile să absoarbă o cantitate semnificativă de apă prezentă în aer, ajutând la reglarea ratei de umiditate datorită proceselor lor biologice. Iată câteva dintre ele:

Iedera – este o plantă cățărătoare care se adaptează la multe condiții de mediu. Este foarte eficientă în absorbția umezelii și este des folosite în băi sau alte zone umede din cară.

Tillandsia – este cunoscută și drept o plantă de aer deoarece nu are nevoie de sol pentru a crește și absoarbe apa și substanțele nutritive necesare. Le poate lua direct din aer prin frunzele sale. Din acest motiv este foarte eficientă în absorbția umidității.

Filodendron – este o plantă tropicală foarte eficientă în absorbția umidității din aer.

Areca Palm – pe lângă faptul că absoarbe umiditatea din aer ajută și la purificarea acestuia de diferiți poluanți.

Spathiphyllum – este cunoscută și sub numele de floarea păcii, fiind o altă plantă care absoarbe eficient umiditatea din aer și poate ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al umidității în casa ta.

De precizat este faptul că deși aceste plante ajută la controlul umidității, ele nu înlocuiesc un dezumidificator în încăperile cu umiditate foarte mare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *