Există multe plante care sunt toxice pentru pisici! Cei care au o astfel de felină în casă este bine să știe de ce să se ferească și care sunt riscurile dacă pisica lor se apropie de astfel de plante. Conform specialiștilor există plante care sunt toxice în totalitate pentru pisici, dar și plante care au doar anumite părți cu efecte negative asupra felinei.
În primul rând pisica va avea un comportament ciudat față de zilele precedente. Cele mai întâlnite simptome sunt: mâncărimea ochilor și a pielii, vomă, roșeață sau diaree.
În cazul în care, substanțele toxice au ajuns mai adânc în organismul pisicii și afectează în mod direct un organ, simptomele vor fi următoarele:
Citește și – Câte cuvinte înțeleg pisicile și care sunt acestea. Detalii uimitoare dezvăluite de oamenii de știință
Aloe Vera – dacă o pisică mestecă frunzele acestei plante poate avea rapid simptome precum diaree, schimbarea culorii urinei, vomă, lipsă de mâncare.
Narcisa – bulbii acestei plante sunt foarte periculoși pentru pisică. Prin ingerarea acestora pisica poate avea tensiunea scăzută, hipersalivație sau vomă.
Crin – dacă o pisică ingerează din bulbii acestei plante poate avea apoi insuficiență renală, vomă, diaree, tremurat.
Liliac – pentru pisici această floare este un pericol foarte mare. Prin mestecare frunzelor sau a florilor pisica poate avea vomă, leșin sau chiar comă.
Ficus – este o plantă des întâlnită în casele oamenilor, însă dacă pisica ajunge la frunzele acestura și ingerează se poate confrunta apoi cu vomă, hipersalivație, iritații ale pielii și iritații la nivelul gurii.
Zambila – bulbii acestei flori conțin o substanță toxică pentru pisici și le afectează starea provocând vomă, reacții alergice sau diaree.
Lalele – bulbul de lalea este foarte periculos pentru pisici. Prin mestecarea acestuia pisica poate avea diaree, iritație gastrointestinală, insuficiență renală sau probleme cardiace.
Lăcrămioare – reprezintă pericol dacă pisica ajunge la frunzele ei. Poate provoca vomă, bătăi neregulate ale inimii, crize, dezorientare.
Vâsc – chiar dacă este aducător de noroc, vâscul nu are aceeași semnificație pentru pisici. Dacă pisica mestecă frunzele poate avea apoi vomă, diaree, insuficiență cardiovasculară sau afecțiuni gastrointestinale.