Plantele care încep cu litera f reprezintă remedii naturale foarte bune folosite pentru diferite afecțiuni. Ele pot fi folosite drept tratament pentru bronșită, constipație, hemoroizi și multe altele. Se găsesc destul de ușor. Iată mai jos ce proprietăți are fiecare plantă și cum le poți folosi în diferite scopuri medicinale.
Fasolea – este o plantă cultivată pentru a deservi scopurilor alimentare, dar și medicinale. Ca plantă medicinală are diferite efecte asupra organismului uman: diuretic, depurativ, calmant al spasmelor, remineralizant. Ajută la tratarea infecțiilor urinare și diabetului. Sucul de fasole s-a dovedit a avea efecte vindecătoare în tratarea următoarelor afecțiuni: acnee, boli de nervi, anemie, surmenaj, reumatism. Ceaiul de teci de fasole, conține vitamina C și aminoacizi. Contribuie astfel atat la tratarea anemiei, cât și la revigorarea organismului.
Feniculul – are mai multe denumiri populare: chimen dulce, anason dulce, molura. Tratamentele naturale pe baza acestei plante au fost promovate datorită acțiunilor curative: dezinfectant, antispastic, combate tusea.
Ceaiul de fenicul ajută la tratarea bronșitei, faringitei, astmului bronșic, oboselii fizice și psihice, conjunctivitei, laringitei, balonării abdominale, amigdalitei.
Floarea Soarelui – această plantă conține vitamine și reprezintă o sursă importantă de lipide și proteine. Poate fi utilizată ca remediu natural în tratamentul arsurilor solare, hemoroizilor, afecțiunilor aparatului genital masculin, arterosclerozei și bolilor cu transmitere sexuală.
Fragul – este o plantă perenă, cunoscută pentru proprietățile terapeutice. Ajută la tratarea bolilor și afecțiunilor precum astm, leucoree, diaree, constipație, reumatism, hipertensiune, nisip la rinichi, astenie.
Frasinul – este un arbore cu utilizare largă în medicina naturistă. Ceaiul de frunze de frasin era folosit pentru tratarea bolilor de rinichi, icter, gută. De asemenea, frasinul este apreciat pentru acțiunea sa depurativă, laxativă, cicatrizantă, antiinflamatoare, hemoroidală. Mai este recomandat în tratarea: reumatismului, intoxicațiilor, gutei, diabetului, constipației, acneei, arsurilor, bolilor genitale, viermilor intestinali, ulcerului gastric și duodenal, vaginitei, eczemelor, crampelor musculare, scrie sănătatecuplante.ro.
Feriga – este în general o plantăd ecorativă, dar este folosită și pentru diferite tratamente. Nu se recomandă ca feriga să se prepare acasă ca tratament, ci să fie procurată de la farmacii sub forma unor diverse produse naturale. Nepreparată corespunzător, feriga poate avea efecte toxice asupra organismului. Este folosită pentru tratarea: durerilor de gută, răcelii, rănilor (comprese cu frunze de ferigă).