Plante de apartament care nu au nevoie de lumină. Sunt ușor de îngrijit

Ce plante să alegi dacă nu ai o locuință foarte luminoasă?

Scris de: Daoud Andra

20 Oct. 2022

Plante de apartament care nu au nevoie de lumină. Sunt ușor de îngrijit

Plantele în ghiveci înfrumusețează orice spațiu și se potrivesc în orice încăpere. În timp ce unele au nevoie de mai multă grijă și atenție pentru a se dezvolta, altele nu sunt deloc pretențioase. Dacă nu ai timp să te ocupi de ele, alege plante de apartament care nu au nevoie de multă lumină sau să fie udate des. Iată care sunt cel mai ușor de îngrijit!

Plante de apartament care nu au nevoie de multă lumină

Există unele flori în ghiveci care au nevoie să fie așezate lângă fereastră, pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală. Altele, în schimb, nu sunt deloc pretențioase din acest punct de vedere și rezistă bine la orice fel de condiții de mediu. Dacă ești novice în ceea ce privește îngrijirea plantelor sau nu ai prea mult timp să te ocupi de ele, optează pentru unele care nu sunt pretențioase.

În cazul în care locuința ta nu este una prea luminoasă sau nu ai posibilitatea să așezi ghivecele aproape de fereastră, plantele care nu au nevoie de multă lumină sunt alegerea ideală. Iată care sunt cele mai inspirate opțiuni!

Begonii – aceste plante cu flori colorate sunt printre cele mai frumoase. Nu au nevoie de multă lumină, iar dacă le rupi vârfurile când planta este tânără, se dezvoltă ca tufă.

Menta – un ghiveci cu această plantă aromatică nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie. Are nevoie să fie udată des, însă preferă lumina puțină. În plus, aroma ei inconfundabilă purifică aerul din încăpere.

Bromelia – floarea arată spectaculos, motiv pentru care această plantă este ideală atât pentru a fi pusă în casă, cât și pentru a fi oferită cadou. În funcție de specie, poate fi așezată pe un raft, pe masa din sufragerie sau chiar pe podea, cu atât mai mult cu cât nu este pretențioasă la lumină.

Bromelia - floarea arată spectaculos, motiv pentru care această plantă este ideală atât pentru a fi pusă în casă, cât și pentru a fi oferită cadou. În funcție de specie, poate fi așezată pe un raft, pe masa din sufragerie sau chiar pe podea, cu atât mai mult cu cât nu este pretențioasă la lumină.
Bromelia este una dintre cele mai frumoase plante în ghiveci

Liliacul păcii – are nevoie de multă apă și puțină lumină. Florile albe sunt extrem de frumoase, iar frunzele de dimensiuni mari ajută la purificarea aerului din casă.

Pothos – este una dintre plantele ideale pentru cei care sunt începători în ceea ce privește îngrijirea acestora. Are nevoie de o cantitate medie de lumină, dar se poate dezvolta armonios și cu lumină mai puțină. Dacă stă în bătaia directă a razelor soarelui, frunzele se vor îngălbeni.

Cum alegi cea mai potrivită plantă de apartament

Atunci când decizi să îți cumperi o plantă în ghiveci, interesează-te mai întâi cum trebuie îngrijită. Dacă este o plantă pretențioasă, va avea nevoie de mai multă atenție. Poți alege însă o floare ușor de îngrijit, pentru a fi sigur că rezistă. Pe lângă lumină, florile au nevoi diferite atunci când vine vorba despre apă.

Unele au nevoie să fie udate des, cu cantități mici de apă, în timp ce altele au nevoie de apă o dată la câteva zile sau chiar mai rar. Dacă nu ții cont de aceste aspecte, plantele pot avea de suferit, iar în final, le poți pierde.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *