Plante rezistente la căldură. Îți transformă grădina într-un colț de rai, ce trebuie să știi despre îngrijirea lor

Sunt ideale pentru această perioadă

Scris de: Daoud Andra

06 Jul. 2024

Plante rezistente la căldură. Îți transformă grădina într-un colț de rai, ce trebuie să știi despre îngrijirea lor

O grădină bine îngrijită poate fi un adevărat colț de rai, chiar și în condiții de căldură intensă. Alegerea plantelor potrivite este esențială pentru a menține un spațiu exterior frumos și viu în timpul verii. Plantele rezistente la căldură nu doar că supraviețuiesc în condiții extreme, dar adesea fac flori spectaculoase în anotimpul cald. Iată câteva sfaturi și informații esențiale despre îngrijirea acestor plante!

Plante care se adaptează bine la căldură

Există numeroase specii de plante care sunt adaptate să reziste la temperaturi ridicate și la secetă. Acestea pot fi plantate atât în ghiveci sau în jardiniere, pe balcon sau pe terasă, cât și în grădină sau în curte, în plin soare.

Lavanda

Cunoscută pentru aroma sa inconfundabilă și florile de culoare mov, lavanda este o alegere excelentă pentru grădinile expuse la soare intens. Aceasta preferă solurile bine drenate și necesită puțină apă odată ce s-a fixat în pământ. Lavanda atrage și polenizatori precum albinele și fluturii, dar în același timp ține la distanță insectele dăunătoare, precum muștele și țânțarii.

Vezi și: Cum să creezi o grădină interioară. Plante de apartament și idei de design pentru a aduce natura în casă

Salvia

O altă plantă aromatică, salvia, este apreciată nu doar pentru rezistența sa la căldură, ci și pentru proprietățile sale culinare și medicinale. Salvia preferă solurile ușoare și bine drenate și rezistă bine în zonele însorite. Poate fi plantată și în ghivece, în casă, și folosită la diverse preparate culinare sau ceaiuri.

Yucca 

Aceasta este o plantă spectaculoasă, cu frunze lungi și ascuțite, care atrag atenția în orice grădină. Este extrem de rezistentă la secetă și preferă solurile nisipoase și bine drenate.

Vezi și: 3 plante care purifică aerul din casă. Sunt superbe și nu necesită o îngrijire deosebită

Rozmarinul 

Această plantă aromatică este perfectă pentru grădinile expuse la căldură. Odată ce a crescut, rozmarinul poate fi utilizat atât în scopuri culinare, cât și decorative, având flori mici și albastre care înfloresc pe toată perioada verii.

Cum se îngrijesc corect aceste plante

Prin natura lor, aceste plante sunt rezistente atât la căldură, cât și la secetă. Pe listă putem adăuga și cactusul, specific zonelor de deșert, dar și alte plante care se regăsesc în regiunile uscate. Odată ce s-au stabilizat în sol, plantele menționate mai sus nu au nevoie de multă apă. Pot fi udate o dată la câteva zile, dimineața sau seara. Evitați să le puneți apă pe timpul zilei, când este soarele foarte puternic, pentru că aceasta se va evapora rapid și nu va ajunge în sol, în profunzime, la rădăcinile plantei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *