Drojdia proaspătă este un ingredient vital atunci când vine vorba de producerea unei game largi de produse de panificație. Aceasta trebuie să fie depozitată corect pentru a-i prelungi durata de valabilitate cât mai mult timp posibil. Nu contează dacă faceți produse de panificație doar ocazional sau dacă sunteți un brutar expert. Toată lumea trebuie să știe cum poate fi congelată drojdia proaspătă, precum și câteva trucuri pentru a o păstra mai mult timp.
Brutarii pricepuți consideră drojdia proaspătă ca fiind cea mai bună în comparație cu cea uscată. Cu toate acestea, există o mare probabilitate ca aceasta să se strice dacă nu este depozitată corect.
În timp ce congelarea drojdiei o va face să dureze mai mult timp, dacă nu este depozitată în condiții adecvate înainte de aceasta, se poate strica sau usca. Este important să rețineți modul corect de a depozita drojdia proaspătă, deoarece drojdia este alcătuită din celule vii, iar cheia pentru a o păstra este să vă asigurați că nu o expuneți niciodată la aer și umiditate.
Iată câteva trucuri pentru a păstra drojdia pentru mai mult timp. Asigurați-vă întotdeauna că drojdia este închisă ermetic într-un recipient. După aceea, puteți alege să o păstrați în frigider sau în congelator.
Atunci când este păstrată în frigider, drojdia proaspătă se păstrează de obicei timp de două săptămâni. Atunci când este depozitată în congelator, se păstrează mult mai mult timp:
3 luni sau mai mult.
Dacă ați ales să congelați drojdia proaspătă, iată câteva trucuri despre cum să faci asta pas cu pas, pentru a o păstra mai mult timp.
Pentru a verifica dacă drojdia este proaspătă se adaugă o cantitate suficientă de drojdie în apă caldă și se amestecă. Se adaugă zahăr și se amestecă din nou, după care se lasă să stea 5-10 minute. Dacă drojdia este proaspătă, amestecul va face bule și se va extinde. Dacă nu, înseamnă că drojdia este stricată.
Când vrem să decongelăm drojdie proaspătă, o scoatem din congelator și o punem la frigider. În acest mod drojdia se va dezgheța treptat. De fiecare dată trebuie să verificăm dacă aceasta a rămas umedă, pentru a fi bună pentru utilizare.