Poate rezista o relație la distanță? Majoritatea cuplurilor spun că nu ar lua în considerare niciodată o relație la distanță, dar la un moment dat poate nu vor avea de ales. Și, deși relațiile la distanță nu sunt ideale, ele cu siguranță pot funcționa dacă există înțelegere, comunicare și susținere din ambele părți. De fapt, cu mentalitatea potrivită și așteptările potrivite, poți avea parte de o relație la distanță care devine mai puternică în timp.
Iată câteva sfaturi cu privire la reușita unei relații la distanță. De ce are nevoie de fapt ca să funcționeze.
Dacă te întrebi cum ar putea să funcționeze o relație la distanță, întâi trebuie să înțelegi clar că ești într-una. Consilierii certificați și experți în relații spun că este important pentru cei din jur să cunoască statutul tău. Pentru a face totul mai normal, asigură-te că persoanele care contează pentru tine știu că ești într-o astfel de relație. Nu trebuie să vorbești despre iubitul tău tot timpul. Însă, păstrarea secretului este o modalitate rapidă de a distruge șansele de reușită ale relației tale.
Dacă ceva te deranjează cu adevărat, este ceva ce îți dorești de la partenerul tău, e în regulă să vorbești despre asta. Este chiar indicat să spui tot ce ai în minte. Poate unul dintre voi preferă un mesaj de „bună dimineața” sau de „noapte bună”, iar celălalt nu a trimis niciodată unul. A vorbi despre nevoile tale și despre stilul tău de comunicare este absolut necesar. Este recomandat în orice relație, dar mai ales în cazul relațiilor la distanță. Discutând aceste lucruri, vei scuti multă suferință. Evită presupunerile și exprimă-ți gândurile și sentimentele pentru a nu lăsa loc de interpretări.
Un alt sfat important pentru o relație la distanță este să stabiliți limite. Tu și partenerul tău trebuie să stabiliți câteva linii directoare: ce este acceptabil, ce nu este. Nu mai este nevoie să menționăm că granițele legate de fidelitate sunt importante. Totodată, limitele personale joacă un rol imens în reușita unei relații la distanță. Multe relații la distanță eșuează din cauza lipsei de încredere.
Amândoi trebuie să știți clar ce așteptări aveți unul de la celălalt în timpul acestei relații la distanță. Stabiliți anumite reguli de bază, astfel încât niciunul dintre voi să nu facă ceva care să-l ia prin surprindere pe celălalt. De exemplu, sunteți exclusivi? Care este nivelul tău de angajament? Ai așteptări pentru viitor? Este foarte bine să fiți foarte deschiși unul cu celălalt cu privire la toate aceste lucruri.
Nu este bine să fii prea posesivă. Nu trebuie să comunicați 12 ore pe zi pentru a menține relația. Multe cupluri cred că trebuie să compenseze distanța străduindu-se mai mult. Nu este adevarat și s-ar putea să înrăutățească lucrurile. Astfel te-ai putea sătura să „iubești”și o să ți se pară obositor. Nu trebuie să vă epuizați.
În epoca dispozitivelor electronice, te poți conecta mai profund cu partenerul tău deconectându-te. Așa spun experții în relații. Nu subestima însă și o scrisoare prin poștă. Încearcă să trimiți un bilet de dragoste cu un strop din parfumul tău preferat. Este un gest încărcat de emoție pentru celălalt.
Puterea unei relații la distanță este îmbogățită de vizite. După toată așteptarea, dorința și abstinența, trebuie să ajungeți în sfârșit să vă întâlniți. Astfel veți îndeplini toate lucrurile mărunte precum săruturile, ținutul de mână și multe alte gesturi afectuoase. Acestea sunt tipice pentru orice cupluri, dar mai speciale și intime pentru cuplurile la distanță.
Citește și trei tipologii feminine care pun pe fugă orice bărbat. Ce nu suportă, de fapt, domnii într-o relație