Chef Sorin Bontea, unul dintre simpaticii jurați ai show-ului culinar „Chefi la cuțite”, a oferit câteva sfaturi prețioase pentru o pizza de casă absolut delicioasă, cu blat pufos. Iată rețeta specială a bucătarului celebru!
Rețeta de pizza de casă lui Chef Sorin Bontea. Acesta a dezvăluit secretele uneia din cele mai iubite preparate de toți românii. Pe rețelele de socializare, carismaticul jurat a oferit câteva sfaturi prețioase a face o pizza delicioasă, cu blat pufos.
Așadar, pentru a prepara pizza după rețeta lui Bontea, aveți nevoie de 1 kg de făină, 800 ml de apă caldă, 14 g de drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 30 g de sare, cât și, în final, 20 g de zahăr.
Pentru sosul de roșii, următoarele ingrediente: 1 kg de pastă de roșii, 100 ml de ulei de măsline, maxim 50 g de zahăr, cât și 30 g de sare, 4 grame de piper, cât și 3 g de busuioc proaspăt.
Modul de preparare nu este unul dificil și îl poate încerca oricine acasă. Cel mai important aspect este ca blatul să fie lăsat să crească vreme de 3 ore, iar la fiecare 40 de minute trebuie împăturit puțin, pentru a ieși la final pufos!
„În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, a scris Sorin Bontea, pe rețelele de socializare.
La final, după ce a scos pizza din cuptor, Sorin Bontea le-a arătat fanilor textura acesteia și le-a recomandat să încerce neapărat să o facă acasă!
Citește și: Cât timp se poate păstra mâncarea gătită în frigider. Greșeala pe care o fac numeroase persoane