Postul Paștelui 2023 durează 40 de zile, începe în luna februarie și se încheie pe 15 aprilie, cu o zi înainte de Învierea Domnului. Pe lângă postul strict, perioadă în care credincioșii au interzis la mai multe alimente, există și câteva tradiții. Pe acestea oamenii le respectă din cele mai vechi timpuri. Iată mai jos tot ce trebuie să știți despre Postul Paștelui și ce nu este bine să faceți în această perioadă.
Postul Paștelui 2023 începe pe 27 februarie 2023, luni, și ține până pe 16 aprilie 2023, când este sărbătorită Învierea Domnului. În toată această perioadă există câteva tradiții și obiceiuri. Pe acestea trebuie să le respectați pentru a vă merge bine tot anul.
Citește și: Când pică Paștele în 2023
Citește și: Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte
Citește și: Ce mănâncă preoții, măicuțele și călugării în Postul Paștelui
De asemenea, o regulă importantă în Postul Paștelui este să nu vă mândriți cu faptul că țineți post. De asemenea, cu faptele bune pe care le faceți în toată această perioadă.
„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință
asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.