Povestea diademei blestemate din familia prinţului Philip și ce ghinioane se spune că a adus. Istoria consemnează existența unei diademe uimitoare, comandată de soțul Reginei Victoria, Prințul Albert, pentru fiica lor. Cu toate acestea, tragedia a lovit fiecare familie care a fost asociată cu purtarea nestematei. Această diademă a aparținut Casei Hesse, o dinastie europeană care are legătură cu prințul Philip.
„Strawberry Leaf Tiara”, așa cum este denumită, a fost o bijuterie uimitoare. Mulți spun însă că diadema este blestemată, pentru că toate persoanele care au purtat-o au experimentat un final tragic.
Diadema din frunze de căpșuni din Hesse are cu adevărat o istorie controversată. Și, indiferent că ai crede sau nu în superstiții, istoria diademei cu siguranță nu este un basm. De la căsătorii nefericite până la prăbușiri de avion și morți subite, iată câteva detalii neștiute despre povestea acestei tiare. Acum a fost abandonată într-un cufăr.
În 1861, Prințul Albert, soțul reginei Victoria, a proiectat această tiară. Diadema era compusă dintr-un ornament bogat, cu frunze de căpșuni și urma să fie prezentată la nunta celei de-a doua fiice a lui Victoria și Albert, Prințesa Alice. Înainte ca Prințul Albert să poată supraveghea finalizarea tiarei, el a murit brusc de tifoidă. Nunta dintre Prințesa Alice și Ludovic al IV-lea a continuat. Cu toate acestea, istoricii a numit-o adesea cea mai tristă nuntă regală cu regina Victoria în doliu.
Cu un proaspăt soț și o mamă îndurerată, Prințesa Alice a pornit cu Ludovic al IV-lea la Darmstadt, luând și diadema. Prințul Albert a fost prima, dar nu ultima victimă a presupusului blestem. Prințesa Alice și tiara ei s-au mutat în Germania cu noul ei soț, unde au suferit pierderea dureroasă a doi copii. Fiul ei cel mic, Friedrich, a murit după ce a căzut de la o fereastră, iar fiica ei, Marie, a murit sufocat. Aceasta a fost urmată de propria ei moarte prematură din cauza difteriei la vârsta de 35 de ani. Tragedia s-a întâmplat chiar la aniversarea morții tatălui ei, Prințul Albert.
Tiara a fost transmisă fiului supraviețuitor al lui Alice, Ernst și a fost purtată de soția sa, Marea Ducesă Victoria Melita, la încoronarea țarului Nicolae al II-lea al Rusiei în 1896. Singurul lor copil avea să moară de tifoidă, iar perechea avea să divorțeze mai târziu. Ernst a dat apoi tiara celei de-a doua soții, Eleonore de Solms-Hohensolms-Lich în 1905. Fiul lor cel mare, Georg Donatus, Marele Duce ereditar de Hess, s-a căsătorit cu Prințesa Cecilie a Greciei și Danemarcei, sora regretatului Prinț Philip.
În timp ce călătoreau în Marea Britanie pentru nunta fratelui lui Georg, Prințul Louis de Hesse, Cecilie a născut prematur în timpul zborului. Acest lucru a forțat aterizarea de urgență,+ care însă a eșuat și, în cele din urmă, avionul s-a prăbușit. Toți cei aflați la bord au murit. Deși nimeni nu a supraviețuit accidentului, tiara a fost găsită nevătămată în cutia sa după epavă. Nunta prințului Louis a avut loc după accidentul devastator, dar acesta urma să moară fără copii în 1968. Astfel au pus capăt liniei masculine ereditare a Hesse și a familiei Rhine.
Cine deține acum diadema controversată? Tiara aparține Fundației Casei Hesse, care gestionează arta, castelele și bijuteriile moștenite ale familiei regale. Diadema a fost expusă în ultimii ani, inclusiv la expoziția „Tiares: A History of Splendor” din 2002 din Londra. Cu toate acestea, până în prezent nu a mai fost purtată public de niciunul dintre moștenitorii Hesse-Kassel.
sursa foto: instagram.com