Mihaela Onică, o profesoară de biologie, este nevoită să facă naveta în satul natal cu mașina de pâine, pentru a le preda copiilor care învață acolo. După ce a absolvit Facultatea de Biologie la Iași, aceasta a decis să predea în satul în care a crescut. Iată întreaga poveste emoționantă!
Mihaela Onică a terminat Facultatea de Biologie la Iași și a decis să se întoarcă în satul natal, deși avea și alte opțiuni. În prezent, ea predă biologie copiilor din satul Chiojdu, județul Buzău. Însă pentru a ajunge la timp la cursuri, ea este nevoită să facă naveta, nu oricum, ci cu mașina de pâine care ajunge în zonă.
Satul se află la o distanță mare de oraș, iar infrastructura este la pământ! Un singur autobuz ajunge până la Vălenii de Munte, cel mai apropiat orășel de Buzău. Drept urmare, Mihaela Onică, alături de alți profesori, sunt nevoiți să vină cu mașina de pâine la Chiojdu pentru a le preda copiilor.
„Iar șoferul acesteia, fost profesor de istorie, înțelege foarte bine situația”, a povestit profesoara de biologie și educație tehnologică, despre colegii ei, profesorul de religie și de sport.
Deși putea alege să predea în alte locuri, profesoara de biologie vrea să-i învețe pe copiii din satul natal.
„M-am gândit unde aș putea face acest lucru cât mai bine, dacă nu în comunitatea unde am crescut? Și, întâmplător, doamna care preda aceleași materii a ieșit la pensie și acesta a fost un moment bun să ne întoarcem definitiv acasă.
Copiii de aici sunt fantastici, facem o echipă minunată! Am învățat de la ei și pentru ei să găsim tot timpul soluții, cum să ne gestionăm mai bine timpul, cum să ne implicăm. Ei au venit cu o mulțime de idei pentru târgurile în care mai adunăm fonduri pentru școală”, a mai adăugat Mihaela Onică.
De asemenea, profesoara o susține și pe cea mai bună elevă din școala de la Chiojdu, Maria. Ea a intrat anul acesta în clasa a VIII-a și are visuri foarte mari pentru viitor. Anul trecut a terminat cu media generală 10 și își dorește ca la Evaluarea Națională să ia o notă bună și să meargă la liceu la Buzău.
În plus, Mihaela Onică s-a implicat în campania Împreună pentru școala noastră, organizată de Narada pentru a dota școala cu tehnologia necesară desfășurării unor cursuri moderne.
Campania „Împreună pentru școala noastră” se află la a doua ediție. Anul trecut, înainte de Crăciun, 25 de școli din țară au organizat evenimentul cu sprijinul Narada în aceeași zi și la aproximativ aceeași oră. Mobilizarea a fost exemplară iar, la final, din vânzarea obiectelor realizate de copii, părinți și profesori, s-au strâns aproape 100 de mii de euro.