Povestea impresionantă a elevei sergent Simina Vacariu. Plecată dintr-un sătuc din Botoșani, a ajuns în etapa națională a Olimpiadei de Filosofie

Află povestea impresionantă a elevei sergent Simina Vacariu!
Povestea impresionantă a elevei sergent Simina Vacariu. Plecată dintr-un sătuc din Botoșani, a ajuns în etapa națională a Olimpiadei de Filosofie

Atunci când ai ambiție și determinare, orice este posibil! O demonstrează eleva sergent Simina Vacariu. Tânăra, originară dintr-un sătuc din Botoșani, a reușit, anul acesta, o performanță deosebită la învățătură. Ea a ajuns în etapa națională a Olimpiadei de Filosofie. Care este povestea ei de viață? Citește articolul de mai jos pentru a afla mai multe despre copilă!

Eleva sergent Simina Vacariu, calificată în etapa națională a Olimpiadei de Filosofie

Simina Vacariu este un adevărat exemplu de ambiție și perseverență, deși este doar o adolescentă aflată la început de drum. Tânăra provine dintr-un sat uitat de lume din Botoșani, dar acest lucru nu a împiedicat-o să-și urmeze visele.

În urmă cu trei ani de zile, ea a mers împreună cu părinţii săi, doi profesori respectați din localitatea botoșăneană Ghireni, comuna Coțușca, la biroul informare recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani.

Și-a făcut părinții mândrii

Simina Vacariu s-a înscris, la vremea aceea, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, iar anul acesta a reușit să se califice în etapa națională a Olimpiadei de Filosofie.

Astfel, eleva sergent a reușit să își facă părinții mândrii, dar și comunitatea pe care a lăsat-o în urmă din dorința de a-și construi o carieră militară.

Te-ar mai putea interesa și Câți copii are Diana Șoșoacă, de fapt. Nu mulți știu cu ce se ocupă moștenitorii senatoarei, detalii surprinzătoare!

”Olimpiada, refugiu pentru sufletul elevului militar”

Simina Vacariu este pasionată de științele socio-umane, iar de pregătirea ei se ocupă doamna profesor Daniela Cârloanță. Eleva sergent a demonstrat că are un potențial imens.

Ea a reușit să înțeleagă legăturile dintre gândire și acțiune în diferite domenii, să își formeze o imagine asupra sinelui, a celor din jur și a societății, dar și să răspundă la întrebări legate de existență, cunoaștere, valori morale, limbaj sau rațiune.

”Aș vrea să mă opresc asupra unui cuvânt: iubire. Albert Camus spunea despre iubire că înseamnă să dăruiești totul, să sacrifici totul fără speranța de răsplată.

Olimpiada, refugiu pentru sufletul elevului militar, în care renunți la micile bucurii pentru autodepășire. O altă iubire care dă sens vieții pentru mulți e cea pentru înțelepciune – filosofia. Din aceste două iubiri mi se împlinește viața, dar mai mult, performanța”, spune Simina Vacariu.

Te-ar mai putea interesa și Elevii români sunt lipsiți de aceste competențe, încă din școală. Totul se întâmplă prea târziu la noi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *