Povestea incredibilă a lui Ovidiu Cuncea, actorul care a luat calea bisericii. Cum a ajuns preot: „Mă vedeam dincolo de altar, lângă preoți, slujind eu” VIDEO EXCLUSIV

Ovidiu Cuncea: "Aceeași frică și căutare am avut-o… deși plângeam la fiecare Liturghie"
Povestea incredibilă a lui Ovidiu Cuncea, actorul care a luat calea bisericii. Cum a ajuns preot: Mă vedeam dincolo de altar, lângă preoți, slujind eu VIDEO EXCLUSIV

În cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 41-a, oamenii au putut afla povestea incredibilă a lui Ovidiu Cuncea, actorul care a luat calea bisericii. Cum a fost întregul său traseu și cum a ajuns preot? A povestit totul cu amănunt în discuția cu Dana Săvuică.

Povestea incredibilă a lui Ovidiu Cuncea, actorul care a luat calea bisericii: “Plângeam la fiecare Liturghie”

Ovidiu Cuncea a dezvăluit că preoția nu este ceva simplu, nu apare dorința de a fi preot și gata. Potrivit lui, este vorba de o chemare. Cunoscutul actor mărturisește că în timpul școlii de preoți se întâmplă ceva cu inima elevului, ceva special. El a plecat din Teologie și a continuat cu teatrul, dar inima l-a dus înapoi la preoție.

“Să știi că aceleași prejudecăți le-am avut și eu cu un pic înainte de a face acest pas. Dar se întâmplă ceva cu tine. Eu cred că preoția e o chestie în care te cheamă Cineva. Nu pur si simplu mă hotărăsc eu să mă fac popă și fac o scoală si mă duc acolo. De ce spun lucrul ăsta? Pentru ca practic noi facem școala, dar la momentul ăla în care se întâmplă ceva cu inima ta, este foarte special. E ca o voce interioară care îți spune: e timpul. Eu am plecat din Teologie, de tânăr am intrat la Teatru, la 23 de ani când am dat. Practic mi-am schimbat viața.

Am ajuns să… m-a dus șansa să rămân în București, să fiu angajat în anul 3, am ajuns la Teatrul Național. Am rămas în București. Aceeași frică și căutare am avut-o… deși plângeam la fiecare Liturghie, plângeam si de fiecare dată când închideam ochii rugându-mă pentru lucruri banale, mă vedeam dincolo de altar, lângă preoți, slujind eu. Tot plângeam, de multe ori mă și ascundeam pentru că mi se părea că îi deranjez pe oameni sau că îi fac sa se uite la mine, ala de la TV care plânge în timpul Liturghiei…”, a mărturisit Ovidiu Cuncea la Ego Life.

Ovidiu Cuncea
Ovidiu Cuncea, alături de Dana Săvuică, la Ego Life

Ovidiu Cuncea vorbește despre puterea rugăciunii: „Dacă omul ar înțelege ce forță are rugăciunea, ar rezolva totul”

Ovidiu Cuncea, cel care cândva era o prezență constantă pe micul ecran, în ultimii ani și-a schimbat complet viața și s-a dedicat credinței. În ediția de luni, 19 decembrie, a emisiunii Ego Life, preotul a vorbit despre puterea credinței și a rugăciunii în viața noastră. Potrivit lui, dacă omul ar ști adevărata forță a rugăciunii ar rezolva totul.

“Nu aveam probleme în perioada aia, sigur că vicii cu toți avem. Nu e om fără de păcat. Plângeam pentru ca erau lacrimi de… te cuprinde harul, Duhul Sfânt, starea extraordinară de bucurie sufletească, e dincolo de minte, nu că am primit cel mai nou telefon, ori un cadou cu o bucurie de moment. Este cu totul și cu totul altă bucurie. E o bucurie care-ți cuprinde sufletul, inima, cele mai ascunse sentimente ale tale care se declanșează prin viață. Prind aripi. Îți provoacă lacrima, pe care nici tu nu o înțelegi. Nici eu nu înțelegeam. Întrebam „de ce?”.

Daca ar fi sa dau un sfat, nu prea dau sfaturi, ori o fac fără să îmi dau seama pentru că mă ia gura de dinainte, dar pe logică nu prea dau. Cred că cea mai puternică formă din lumea asta de subzistență, de trăire, de orice, este rugăciunea. Dacă omul ar înțelege ce forță are rugăciunea, ar rezolva totul. Dacă copiii ar fi educați de mici în puterea rugăciunii, viața lor ar fi mai frumoasă și mult, mult mai lină, mai spectaculoasă”, a mai spus Ovidiu Cuncea.


Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
7.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *