Povestea tragică a lui Sinéad O’Connor. Cumpenele care au marcat-o. Apogeul suferinței a fost când fiul ei, de 17 ani, s-a sinucis

Prin câte situații dureroase a trecut de-a lungul vieții

Vocea lui Sinéad O’Connor a fost recunoscută la nivel mondial, fiind inconfundabilă! De-a lungul vieții sale s-a lovit de multă durere, abuzuri, controverse, dar și căsnicii eșuate. Regretata artistă nu a făcut decât să își cânte durerea, căci traumele trecutului și-au spus mereu cuvântul.

Povestea sfâșietoare de viață a regretatei Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor s-a născut în anul 1966, în Dublin, Irlanda. Atunci când avea numai 8 ani părinții săi au decis să se despartă, iar ea a rămas alături de mamă. În acea perioadă a devenit victima unor abuzuri groaznice. Femeia care i-a dat viață a transformat totul într-o tortură pentru copila care era Sinéad O’Connor atunci. Mama ei se confrunta cu tulburări de sănătate mintală și dezvoltase o dependență pentru substanțe interzise. La un moment dat, chiar și-a obligat fiica să locuiască timp de câteva luni într-un șopron.

„A condus o cameră de tortură. Era o persoană care se bucura și zâmbea când îți făcea rău. … Eram îngrozită.. Urăsc faptul că nu am putut să am grijă de ea, poate să-i ofer înapoi puțină dragoste. Și să o ajut, nimeni nu a ajutat-o”, spunea artista într-un interviu din 2017.

În perioada adolescenței a fugit de la mama ei pentru a locui cu tatăl, însă a trecut la alte probleme. La vârsta de 15 ani a fost prinsă furând din magazine și a fost trimisă la „Magdalene Laundries”, azilurile Magdalene unde ajungeau de obicei fetele însărcinate sau cele cu comportamente percepute drept antisociale. A petrecut acolo un an și jumătate.

„Niciodată nu voi mai experimenta o asemenea panică, teroare și agonie din cauza unui astfel de loc”, spunea ea în 1990.

În toată perioada în care a stat în acel azil, Sinéad O’Connor a fost martoră la mai multe abuzuri, unele săvârșite chiar de preoți. Astfel, din acest motiv, cântăreața a ales să-și dedice mare parte din viață demascării abuzurilor întâlnite în Biserica Romano-Catolică. Încă de când a devenit o muziciană consacrată, a adus la cunoștință publicului larg neregularitățile care se întâmplă în lăcașuri sfinte.

Și-a început cariera muzicală imediat după ce a ieșit de la azil

A primit prima sa chitară de la o călugăriță de acolo și și-a început cariera în muzică. Din păcate, nu s-a bucurat prea mult de viața liberă, căci o nouă tragedie i-a zdruncinat existența. În anul 1985 mama ei a murit în accident de mașină. Sinéad O’Connor avea numai 19 ani. Reușise să o ierte pe cea care i-a făcut atât de mult rău în copilărie și și-ar fi dorit să petreacă mai mult timp cu ea.

În 1990 a obținut primul său contract de înregistrare. Astfel a lansat în acel an single-ul „Nothing Compares 2 U”, un cover după piesa lui Prince. A devenit atunci celebră atât pentru talentul său inegalabil, cât și pentru interpretarea din videoclipul piesei. Solista începe să plângă în timp ce cântă versul „Toate florile pe care le-ai plantat în curtea din spate, mamă, toate au murit și s-au ofilit”.

În timp, Sinéad O’Connor a devenit o artistă de talie mondială și avea averi la care unii doar visează. Aceste lucruri însă nu au mulțumit-o niciodată și nici nu i-au adus mari bucurii.

Sinead O'Connor 2
Sinead O’Connor

 

A divorțat de primul soț în timp ce se lupta pentru custodia primei fiice, cu alt bărbat

A divorțat de primul ei soț, John Reynolds, alături de care îl avea pe Jake Reynolds. De asemenea, în acel timp lupta cu John Waters pentru custodia fiicei sale. Actorul nu a fost niciodată căsătorit cu ea, deși au împreună o fiică, pe Roisin Waters. În momentul în care a aflat că există riscul să ajungă să o vadă pe Roisin doar o dată pe săptămână, Sinéad O’Connor a încercat să-și ia viața cu o supradoză de pastile.

După această experiență Sinéad O’Connor s-a îndepărtat de muzică și celebritate și s-a dedicat creșterii copiilor săi. A devenit o persoană religioasă și s-a alăturat Bisericii Tridentine Latine, un grup marginal al catolicismului roman. Acolo, ea a primit numele de Maica Bernadette Mary și a început să aibă grijă de persoanele fără adăpost din Dublin.

S-a căsătorit în 2001 cu Nick Sommerlad. Deși a încercat să se reapropie de marea s-a pasiune, și-a anunțat retragerea doi ani mai târziu.

„Nu mai vreau să fiu o persoană „faimoasă” și, în schimb, doresc să trăiesc o viață „normală”, aș dori ca oamenii să îmi acorde intimitate… Sunt o persoană foarte timidă, credeți sau nu… Mă bucur că sunteți ajutați de cântecele mele. Așa că ajutați-mă și pe mine, oferindu-mi ceea ce este mai bine pentru mine, o viață privată”, spunea ea.

Vezi și – De ce a murit Sinead O’Connor. Boala cumplită cu care a fost diagnosticată, cu ce se confrunta de ani de zile

A primit două diagnostice dure

Ulterior a primit diagnosticul de fibromialgie, o afecțiune cronică, care provoacă dureri musculo-scheletice. De asemenea, a fost diagnosticată și cu tulburare bipolară.

În anul 2010 și-a luat adio de la Nick Sommerlad și s-a căsătorit cu Steve Cooney. Mariajul a durat numai un an. A urmat apoi căsnicia cu terapeutul irlandez Barry Herridge, dar s-au despărțit după numai o lună. În anul 2013, cântăreața mărturisea că a încercat să-și ia viața de două ori într-o vizită la Las Vegas. În anul 2018, aceasta s-a convertit la islam și a luat numele de Shuhada Sadaqat. În 2021 a anunțat că va merge la reabilitare timp de un an.

Dramele nu s-au oprit pentru Sinéad O’Connor. Fiul său s-a sinucis la începutul anului 2022

La începutul anului 2022, fiul de 17 ani al artistei, Shane, s-a sinucis. A fost găsit fără viață pe 8 ianuarie, după ce a dispărut de la Spitalul Tallaght. Fusese internat acolo deoarece se confrunta cu probleme psihice.

„Am identificat corpul fiului meu, Shane. O să am nevoie de timp pentru a îl plânge. Frumosul meu fiu, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, lumina vieții mele, a decis să pună capăt luptei sale pe Pământ și e acum alături de Dumnezeu. Fie ca el să se odihnească în pace și fie ca nimeni să nu îi urmeze exemplu. Băiatul meu, te iubesc atât de mult. Fie ca Dumnezeu să ierte statul irlandez, pentru că eu nu o voi face niciodată”, a declarat atunci artista.

La scurt timp după înmormântarea fiului, Sinéad O’Connor a fst internată deoarece a încercat să își ia viața.

„Am decis să-mi urmez fiul. Nu are rost viața fără el. Tot ce ating, ruinez. Am rămas doar pentru el. Iar acum el a dispărut”, a scris ea pe rețelele de socializare.

Apoi, a revenit: „Îmi cer scuze. Nu ar fi trebuit să spun asta. Sunt cu polițiștii acum în drum către spital. Îmi cer scuze că am supărat pe toată lumea. Sunt pierdută fără copilul meu și mă urăsc. Spitalul mă va ajuta o vreme. Însă o să-l găsesc pe Shane. Asta este doar o amânare”.

Sinéad O’Connor a murit pe 26 iulie 2023, la vârsta de 56 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de către familie, prin intermediul unui comunicat oficial publicat în The Irish Times.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *