Prăjitura Coca Cola, cel mai bun desert din toate timpurile. O vei mânca cu poftă până la ultima felie

Rețetă delicioasă de weekend

Scris de: Oana Matei

31 Aug. 2023

Prăjitura Coca Cola, cel mai bun desert din toate timpurile. O vei mânca cu poftă până la ultima felie

În universul dulciurilor și al deserturilor există mereu loc pentru inovație și experimentare culinară. O combinație surprinzătoare și delicioasă, care a câștigat popularitate în ultimii ani, este prăjitura cu Coca-Cola. Această rețetă neobișnuită și captivantă a adus un nou nivel de satisfacție gustativă și a atras atenția pasionaților de dulciuri din întreaga lume. Citește mai jos cum se prepară această prăjitură absolut fabuloasă.

Răsfățul de weekend: Prăjitura Coca Cola

Ingrediente

pentru blat:

  • 200 grame făină
  • 2 linguri de cacao
  • 4 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 150 mililitri Coca Cola
  • 10 linguri zahăr

pentru cremă:

  • 5 linguri făină
  • 200 grame unt
  • 5 linguri zahăr
  • esență de vanilie
  • 6 lingurițe budincă de vanilie sau ciocolată
  • 300 mililitri lapte

pentru glazură:

  • 1 budincă de ciocolată
  • 400 mililitri Coca Cola
  • 5 linguri zahăr
  • 2 fiole esență de rom

Cum se prepară:

Pasul 1: Blatul

Pentru început, se pregătește blatul. Se bat ouăle cu ajutorul unui mixer. Se adaugă zahărul și se amestecă până se topește în totalitate. Într-un bol separat, se amestecă făina cu praful de copt și pudra de cacao.

Se adaugă amestecul de făină peste cel de ouă și se mixează într-o singură direcție de jos în sus. La final se adaugă Coca Cola. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Se verifică cu ajutorul unei scobitori dacă blatul este copt.

Pasul 2: Crema

Pentru cremă, se toarnă într-un vas laptele, budinca de vanilie, făina și zahărul. Se amestecă cu ajutorul unui mixer până când ingredientele se omogenizează complet. Se pune compoziția obținută pe foc mic și se lasă la fiert până când devine densă, cu o textură asemănătoare smântânii. Se ia crema de pe foc și se lasă la răcit. După ce a ajuns la temperatura camerei, se adaugă untul, apoi se amestecă foarte bine.

Pasul 3: Glazura

Pentru glazură, se pun la fiert 400 mililitri de Coca Cola. Se adăugă zahărul, împreună cu budinca de ciocolată și se amestecă. Se fierbe până se formează o cremă densă. Se ia cratița de pe foc, iar la final se adăugă esența de rom.

Vezi și Deserturi răcoritoare de vară. 3 idei de rețete fără cuptor

Pasul 4: Montare prăjitură

Pentru a monta prăjitura, se taie blatul pregătit anterior, cu un cuțit de pâine, în două părți egale. Se distribuie un strat cu cremă, pe toată suprafața blatului, urmând ca deasupra să se adauge, al doilea blat. La final, se tapetează prăjitura cu glazura de Coca Cola și se lasă la frigider, timp de 1-2 ore, înainte de servire.

Vezi și Cum trebuie să fie untul ca să-ți iasă cele mai bune deserturi. Greșeala care îți poate strica prăjitura

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *