Prăjitură cu brânză de vaci și fructe confiate. Rețeta fără făină, fără praf de copt

Rețeta explicată pas cu pas pentru un desert deosebit de bun.

Scris de: Oana Matei

19 Jul. 2022

Prăjitură cu brânză de vaci și fructe confiate. Rețeta fără făină, fără praf de copt

Prăjitură cu brânză de vaci și fructe confiate, ingrediente și mod de preparare. Această prăjitură am făcut-o de multe ori cu fructe confiate, stafide sau fructe congelate. Seamănă cu o budincă care se poate felia sau mânca cu mâna. Este o prăjitură de casă perfectă pentru cei mici dar și pentru cei mari.

Prăjitură cu brânză de vaci și fructe confiate. Cum se prepară

Se prepară foarte ușor, rapid, într-o oră ai prăjitura gata. Ingredientele de bază sunt brânza de vaci proaspătă, făina, ouă, griș și zahăr. Se pot adăuga fructe uscate sau proaspete, topping de dulceață, de smântână frecată cu zahăr sau  sos de ciocolată.

Ca tehnică de preparare nu este deloc complicat de realizat această delicioasă prăjitură.

Practic, se amestecă ingredientele și se toarnă în tavă. Nimic mai simplu!

Am folosit o tavă rotundă de diametrul de 28 cm sau puteți folosi un vas termorezistent, preferabil fără pereți detașabili. Compoziția prăjiturii este lichidă și se poate scurge în cuptor.

Ingrediente pentru prăjitura de brânză dulce

  • 700 grame brânză dulce de vaci
  • 1 litru lapte
  • 150 grame unt
  • 100 grame zahăr, după gust
  • 200 grame griș
  • 4 ouă întregi
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 50 grame zahăr pudră
  • 150 grame stafide, merișoare, caise confiate
  • coajă de lămâie
  • coajă de portocală
ingrediente prăjitură cu brânza dulce si fructe confiate

Cum se prepară prăjitura de brânză dulce?

Într-un bol am pus mixul de fructe confiate peste care am turnat apă fierbinte. Această procedură este pentru hidratarea fructelor confiate. Se poate adăuga și puțină esență de vanilie sau de rom, dacă vă place.

Într-o oală încăpătoare am pus laptele la fiert, împreună cu untul, zahărul, zahărul vanilat și sarea.

În momentul atingerii punctului de fierbere, am turnat grișul în ploaie și am amestecat energic pentru a nu se forma cocoloașe.

Am amestecat continuu pentru a nu se prinde grișul de oală. Nu vrem să avem prăjitură cu iz de griș ars 🙂

După ce a fiert grișul, am lăsat să se răcească.

Apoi, am adăugat ouăle întregi amestecând după fiecare.

La final, am adăugat brânza de vaci și fructele confiate scurse de apă.

Cum pregătești cuptorul

Am pre încins cuptorul la 180 de grade.

Am pus hârtie de copt în tava pentru prăjitură, pe care am uns-o cu bine cu unt.

Am amestecat compoziția apoi am turnat-o în tava de copt. Deasupra prăjiturii am presărat zahăr vanilat și bucățele de unt.

Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute, până când prăjitura a devenit aurie.

Această prăjitură- budincă poate fi servită atât caldă cât și rece. Chiar și cei care nu iubesc brânza vor savura acest desert simplu și parfumat.

Să aveți poftă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *