Prăjitură cu brânză de vaci și fructe confiate, ingrediente și mod de preparare. Această prăjitură am făcut-o de multe ori cu fructe confiate, stafide sau fructe congelate. Seamănă cu o budincă care se poate felia sau mânca cu mâna. Este o prăjitură de casă perfectă pentru cei mici dar și pentru cei mari.
Se prepară foarte ușor, rapid, într-o oră ai prăjitura gata. Ingredientele de bază sunt brânza de vaci proaspătă, făina, ouă, griș și zahăr. Se pot adăuga fructe uscate sau proaspete, topping de dulceață, de smântână frecată cu zahăr sau sos de ciocolată.
Ca tehnică de preparare nu este deloc complicat de realizat această delicioasă prăjitură.
Practic, se amestecă ingredientele și se toarnă în tavă. Nimic mai simplu!
Am folosit o tavă rotundă de diametrul de 28 cm sau puteți folosi un vas termorezistent, preferabil fără pereți detașabili. Compoziția prăjiturii este lichidă și se poate scurge în cuptor.
Într-un bol am pus mixul de fructe confiate peste care am turnat apă fierbinte. Această procedură este pentru hidratarea fructelor confiate. Se poate adăuga și puțină esență de vanilie sau de rom, dacă vă place.
Într-o oală încăpătoare am pus laptele la fiert, împreună cu untul, zahărul, zahărul vanilat și sarea.
În momentul atingerii punctului de fierbere, am turnat grișul în ploaie și am amestecat energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Am amestecat continuu pentru a nu se prinde grișul de oală. Nu vrem să avem prăjitură cu iz de griș ars 🙂
După ce a fiert grișul, am lăsat să se răcească.
Apoi, am adăugat ouăle întregi amestecând după fiecare.
La final, am adăugat brânza de vaci și fructele confiate scurse de apă.
Am pre încins cuptorul la 180 de grade.
Am pus hârtie de copt în tava pentru prăjitură, pe care am uns-o cu bine cu unt.
Am amestecat compoziția apoi am turnat-o în tava de copt. Deasupra prăjiturii am presărat zahăr vanilat și bucățele de unt.
Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute, până când prăjitura a devenit aurie.
Această prăjitură- budincă poate fi servită atât caldă cât și rece. Chiar și cei care nu iubesc brânza vor savura acest desert simplu și parfumat.
Să aveți poftă!