Prăjitură cu ciocolată și un ingredient secret. Rețeta exotică după care toate româncele sunt înnebunite

Încearcă și tu această specialitate gourmet

Scris de: Oana Matei

30 Dec. 2023

Prăjitură cu ciocolată și un ingredient secret. Rețeta exotică după care toate româncele sunt înnebunite

Prăjitura cu ciocolată este un desert extrem de iubit de români. oferă o explozie de arome și texturi care au câștigat inimile multor gurmanzi din întreaga lume. Dacă ești o persoană căreia îi place să-și exploateze creativitatea și să experimenteze arome și texturi noi, vei adora acest răsfăț. 

Prăjitură cu ciocolată pentru invitați

Baconul și ciocolata sunt două delicii apreciate de toată lumea! Prin urmare, de ce să nu experimentăm și să le combinăm pentru a vedea ce rezultă? Aceasta a fost ideea unor persoane curioase care au îndrăznit să aducă împreună două ingrediente aparent neasociate. Și, spre surprinderea multora, s-a dovedit că rezultatul este absolut delicios! Ai nevoie de:

  • 15 felii bacon afumat
  • 300 grame ciocolată neagră 70%
  •  5 grame sare

Preparare:

  • Coace slănina pe hârtie de copt la 180º până devine crocantă.
  • Pune feliile de bacon pe hârtie absorbantă și lasă să se răcească.
  • O parte din ciocolată (200 grame) se topește la bain-marie. Odată topită, adaugă restul de 100 grame tocate mărunt.
  • Amestecă ciocolata cu o spatulă până când se încorporează complet.
  • Înmoaie cu atenție fiecare felie de slănină până se acoperă complet și lasă-le pe hârtie de copt până când ciocolata se solidifică.
  • Pentru un plus de textură, poți presăra migdale sau nuci mărunțite peste baconul cu ciocolată înainte ca ciocolata să se întărească complet.
  • Presară puțină sare, care va da un contrast delicios cu aroma de ciocolată.

Vezi și Cum poți mânca ciocolată în fiecare zi fără să te îngrași. Trucul nutriţioniştilor

Combinații neobișnuite de ingrediente care funcționează perfect

Înghețată și ulei de măsline

Un desert tradițional italian este înghețata cu ulei de măsline, dar te poți bucura de aceeași aromă amestecând ulei de măsline extravirgin cu înghețată de vanilie de bună calitate

Ciocolată cu chilli

Această combinație adaugă un element picant la dulceața ciocolatei. Ciocolata cu chilli este adesea făcută cu ardei iute mărunțit, pentru o notă subtilă de fierbințeală. Contrastul inedit între dulceață și picant poate fi delicios în deserturi sau tablete de ciocolată.

Bacon și sirop de arțar

Baconul crocant și siropul de arțar este un amestec de dulce-sărat, în același timp. Această combinație este cunoscută în special în bucătăria americană, unde se servește la micul dejun, alături de clătite sau waffle-uri.

Ciocolată și sfeclă roșie

Sfecla roșie este dulce, iar în combinație cu ciocolata, poate aduce o notă distinctă de arome. Merge de minune în deserturi sau prăjituri, oferind culoare și gust inedite.

Vezi și Mască cu ciocolată pentru față. Cum se aplică. Efecte extraordinare pentru ten

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *