Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă, ingrediente și mod de preparare. Această prăjitură cu piersici cu topping de bezea este unul dintre cele mai bune deserturi de vară cu un topping perfect crocant de bezea. Puteți înlocui piersicile cu fructe de sezon precum mere, pere, cireșe, prune sau caise. Cu blat pufos, aromat de piersici, acoperit de un strat crocant de bezea, prăjitura
cu piersici face deliciul zilelor călduroase de vară.
La bază este rețeta de prăjitura clasică cu fructe, din copilărie, denumită tartă cu fructe. Pe atunci, prăjitura se pudra cu puțin zahăr . Desigur, se poate să o lăsați în această variantă dar dacă doriți să transformați această prăjitură într-o variantă mai modernă, adăugați acel strat de bezea.
Prăjitura se prepară rapid din ingrediente simple. Piersicile proaspete pot fi înlocuite cu fructe din compot, bine scurse.
Pentru a obține bezeaua perfectă, vă las câteva sfaturi utile:
Pentru cantitățile folosite, este necesară o formă de copt rotundă cu fundul detașabil, cu diametrul de 28 de centimetri.
Se separă ouăle și se bat albușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, extractul de vanilie și coaja de lămâie. După ce s-a omogenizat compoziția de ouă cu ulei, se adaugă treptat făina, mixând în continuare cu viteză mai mică.
În tava pentru prăjitură, se întinde o foaie de hârtie de copt și se toarnă aluatul.
Se spală piersicile, se șterg de apă și se taie felii.
Feliile de piersici se așază uniform pe toată suprafața aluatului din tavă.
Albușurile pentru pregătite pentru stratul de bezea, se bat bine, până se formează o spumă tare.
Se adaugă treptat cele 100 gr de zahăr și se continuă procedeul de mixare, până se formează o spumă densă și lucioasă.
Cu o paletă de silicon se pune uniform bezeaua peste stratul de piersici. Prăjitura se coace la 180 de grade, timp de 10 minute, apoi la 170 de grade, încă 15 minute.
Nu e nimic greșit dacă stratul de bezea se crapă. Acest lucru depinde foarte mult de cuptorul pe care îl aveți.
Prăjitura se lasă la răcorit în forma de copt, apoi se scoate cu grijă din tavă.
Poftă bună!