Prajitura Lexy este un desert foarte gustos și care se prepară destul de ușor. Îți spunem mai jos rețeta și care este secretul pentru a obține un desert delicios.
Prajitura Lexy are în componența sa blat pufos cu mac, o glazură de ciocolată albă și o cremă delicioasă și aerată de căpșuni. Peste toate acestea are și un jeleu roșu, răcoritor. Rezultatul final va impresiona pe toată lumea.
Pentru blat: cinci albușuri, 140 de grame de zahăr, 120 de grame de făină, 60 de grame de mac, 50 ml de lapte, 50 ml de ulei, un praf de sare și o esență de vanilie.
Se mixează albușurile cu praful de sare până când se obține o spumă. Treptat se adaugă zahărul în timp ce se mixează albușurile cu sarea. Se continuă amestecul cu mixerul până când se obține o spumă tare. Se adaugă apoi făina, puțin câte puțin. Apoi se pune uleiul și laptele și se amestecă bine cu un tel. La final se adaugă semințele de mac și se amestecă din nou. Se pune la final esența de vanilie și este gata blatul. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minute. După ce se răcește se scoate din tavă și se curăță suprafața. Se pune din nou în tava de copt.
Urmează glazura de ciocolată. Este nevoie de: 250 de grame de ciocolată albă, 220 ml de frișcă lichidă, 9 grame de gelatină și 25 ml de apă rece.
Mai întâi gelatina se hidratează cu apa, se amestecă foarte bine și se lasă deoparte pentru 10 minute. Frișca lichidă se toarnă peste ciocolata albă ruptă în bucăți, pusă într-un recipient metalic. Se pune la foc mic amestecând încontinuu. După ce este topită se mai lasă cinci minute, se topește gelatina în cuptorul cu microunde și se adaugă peste ciocolata topită. Se introduce în congelator pentru 5-10 minute. Se însiropează între timp blatul cu sirop vanilat. Se toarnă ciocolata peste blat și se introduce tava în congelator pentru aproximativ 10 minute.
Se trece la mousse-ul de căpșuni. Ai nevoie de: 300 de grame de căpșuni, 300 de ml frișcă lichidă rece, 150 grame de zahăr, 11 grame de gelatină și 35 ml de apă rece.
Se hidratează mai întâi gelatina și se lasă deoparte. Căpșunile împreună cu zahărul se pun pe foc până când zahărul se topește. Această compoziție se blenduiește apoi și se trece printr-o sită. După cinci minute se topește gelatina în cuptor pentru 10 secunde și se adaugă peste căpșuni. Apoi se pune și frișca rece. Se amestecă ușor de jos în sus și este gata. Se adaugă peste blat și glazura de ciocolată. Se pune apoi în congelator pentru încă o oră.
Se trece la jeleul roșu. Ingrediente: un plic tort gelee roșu, o lingură de zahăr și 250 ml de apă rece. Toate ingredientele se amestecă într-un recipient. Se pun apoi pe foc până începe să clocotească. După cinci minute în care a fost lăsat să se răcească se toarnă peste prăjitura care a stat o oră în congelator. Se mai lasă la frigider totul peste noapte. A doua zi se poate tăia și servi.