Ouăle vopsite la Paște rezistă în frigider până la o săptămână, însă dacă te-ai săturat să le consumi ca atare, iată câteva moduri inedite de a le transforma în alte mâncăruri! În acest fel eviți risipa alimentară și ai un meniu diversificat, după zilele de sărbătoare.
Zilele de sărbătoare au trecut, însă mulți oameni încă mai au în frigider sau în cămară preparate tradiționale. Ouăle vopsite, cozonacul sau friptura pot fi reinterpretate, astfel încât să le consumăm în alt mod și să nu fie nevoie să le aruncăm. Ouăle reprezintă unul dintre cele mai versatile alimente, putând fi preparate și consumate într-o mulțime de moduri.
Chiar dacă sunt fierte, ouăle pot fi integrate în tot felul de rețele delicioase, astfel încât să le folosim până la ultimul și să nu le aruncăm. De la salate până la toast-uri delicioase, iată ce poți face cu ouăle care ți-au rămas de la masa de Paște!
O rețetă clasică, simplă și ieftină, pe care o poți prepara în câteva minute. Curăță și taie ouăle în jumătăți și scoate gălbenușul. Mărunțește-l cu o furculiță, după care amestecă-l cu pateu de ficat, puțin muștar și o lingură de maioneză. Este umplutura clasică pe care o poți pune în jumătățile de albuș, însă ai și alte variante. Poți umple ouăle cu pastă de ton, de măsline, cu cremă de avocado, de brânză sau diverse alte ingrediente care îți plac.
De la clasica salată orientală, până la alte salate delicioase, ouăle fierte pot fi folosite într-o mulțime de combinații de alimente. O rețetă delicioasă și sățioasă este cea de salată cu ouă fierte, mușchi afumat, ciuperci și maioneză. Se face rapid și poate fi savurată cu pâine prăjită. Mai poți face și salată cu ouă fierte, sfeclă coaptă și smântână, fiind, de asemenea, o combinație de gusturi extraordinară.
Ouăle fierte reprezintă o alegere excelentă pentru micul dejun și le poți savura într-o mulțime de moduri. Taie ouăle cubulețe și amestecă-le cu un avocado pasat. Adaugă sare și piper după gust și câteva picături de zeamă de lămâie sau oțet balsamic, pentru a echilibra gustul. Pune amestecul pe pâine prăjită, adaugă și puțin pesto sau brânză rasă și ai un mic dejun delicios și hrănitor.
Ouăle fierte mai pot fi adăugate și pe pizza, poți face cartofi franțuzești la cuptor, bulz sau diverse sendvișuri delicioase.