Atunci când alegi să mănânci la o pizzerie, se întâmplă de multe ori să nu fii hotărât cu privire la ce comanzi. În unele meniuri se găsesc numeroase sortimente de pizza, dar și alte preparate, precum paste sau mâncăruri de tip fast food. Un bucătar celebru a dezvăluit care sunt preparatele pe care să nu le comanzi niciodată într-o pizzerie. Explicația este una logică.
Pizzeriile se găsesc în prezent peste tot, iar dacă ai poftă de o pizza bună, ai destule locuri de unde să alegi. În meniurile lor găsești numeroase sortimente de pizza, de la cele clasice până la unele cu ingrediente exotice. Unele pizzerii oferă clienților posibilitatea de a-și personaliza pizza cu ingredientele dorite. De asemenea, pe lângă pizza, multe astfel de restaurante vând și foccacia, paste sau pui prăjit și cartofi.
Deși sunt multe tentații în meniu, ar trebui să avem grijă atunci când comandăm. Khanh Nguyen, fondator al Zalat Pizza din Houston, spune că alegerea cea mai sigură o reprezintă sortimentele de pizza făcute după rețete consacrate. Margherita, quattro formaggi sau quattro stagioni sunt alegeri cu care nu ai cum să dai greș.
Citește și: Cum se face cel mai bun aluat de pizza. Ce făină trebuie să folosești, de fapt
De asemenea, poți întreba ospătarul ce îți recomandă și care este cea mai bine vândută pizza din meniu. Dacă dorești o pizza cu o anumită combinație de ingrediente, ai grijă ca ele să se potrivească și să nu adaugi prea multe. Pizza „cu de toate” nu este tocmai cea mai inspirată alegere, pentru că nu vei mai simți gusturile și texturile ingredientelor așa cum trebuie. Pizzerii consacrați spun că pe pizza nu ar trebui să se regăsească mai mult de 4 ingrediente, maximum 5 simultan, cu tot cu sosul de roșii și mozzarella.
Dacă mergi într-o pizzerie tradițională, alege un sortiment de pizza clasic. Oricât de tentant ar fi, o pizza cu fructe de mare sau una cu ananas nu sunt cele mai inspirate alegeri într-un astfel de loc. Nu cere blat fără gluten dacă pizzeria nu este specializată în astfel de produse. Dacă nu poți consuma gluten, alege un restaurant unde se gătește cu ingrediente speciale.
În meniul pizzeriilor se găsesc de multe ori și altfel de produse, precum lasagna, paste sau minuturi. Ele sunt puse acolo pentru a atrage cât mai mulți clienți, dar dacă specificul locului este pizza, ar fi de preferat să comanzi pizza, spun bucătarii consacrați.
Mergi întotdeauna pe principiul „less is more”. Ferește-te de sortimentele de pizza care au prea multe ingrediente, chiar dacă la prima vedere înglobează tot ce îți place. Dacă are ingrediente de calitate, o pizza va fi delicioasă și cu puține topping-uri și te vei bucura mai mult de aroma ei.