Descoperire importantă a oamenilor de știință. Cercetătorii au stabilit care a fost primul animal care a apărut pe Pământ. Datele arată că specia și-a făcut apariția în urmă cu aproximativ 700 de milioane de ani și se aseamănă extrem de mult cu un animal foarte cunoscut și răspândit.
A fost descoperit primul animal care a apărut pe Terra. Are o vechime de 700 de ani și se aseamănă foarte mult cu meduza. În urma unor studii amănunțite, oamenii de știință au stabilit că acesta este jeleul de pieptene.
Deși inițial se credea că este unul și același cu buretele de mare, s-a dovedit ulterior că jeleul de pieptene este mai primitiv. Acest animal nu are creier, inimă sau schelet și se reproduce prin ouă și se hrănește cu pești, larve și crustacee.
Caracterizat de o culoare strălucitoare, jeleul de pieptene poate fi observat în mod distinct, mai ales în timpul nopții, în apele mării.
Este un animal cu o putere de adaptare foarte mare, rezistând în apă la temperaturi cuprinse între 1 grad Celsius și 32 de grade Celsius. Cu toate acestea, temperatura optimă pentru dezvoltarea lui este de aproximativ 20 de grade Celsius.
Aceste creaturi se dezvoltă rapid, atingând maturitatea într-un interval de doar 12 zile. De asemenea, sunt omnivore și au un apetit impresionant, consumând de până la zece ori greutatea lor în hrană.
Jeleul de pieptene a fost observat prima dată în Marea Nordică și Marea Baltică în 2006. Se pare că aceste organisme au început să se dezvolte recent în aceste regiuni. În schimb, în Marea Neagră, jeleele de pieptene au fost raportate încă din anul 1987, ceea ce a indicat o prezență mai timpurie în zonă.
Citește și: Singurul animal din lume care e nemuritor. Sigur nu știai asta. Oamenii de știință sunt uluiți
Contactul cu un jeleu de pieptene poate implica anumite riscuri pentru oameni. Tentaculele cu care sunt prevăzute aceste creaturi eliberează nematociste, care pot provoca arsuri dureroase și iritații.
Cu toate că aceste reacții nu pun viața în pericol, pot fi extrem de neplăcute și necesită tratament de specialitate. Deși jeleul de pieptene poate părea fragil și aparent inofensiv, trebuie să fim foarte atenți atunci când călătorim într-o zonă în care știm că el poate fi prezent, pentru a evita eventualele reacții neplăcute.
În plus, jeleul de pieptene poate obstrucționa sistemele de răcire ale navelor și poate afecta activitățile de pescuit.
Așadar, această creatură fascinantă, care a reușit să supraviețuiască timp de 700 de milioane de ani, nu trebuie deloc subestimată, ci mai degrabă să fim conștienți de prezența ei și să adoptăm măsurile adecvate pentru a minimiza riscurile.