Șnițelele de pui sunt foarte faimoase, iar marii bucătari au dezvăluit cum să îți iasă și ție crocante la exterior și moi la interior. Dacă vrei să ai un prânz delicios, înlocuiește făina din rețeta clasică cu acest ingredient inedit ce le va schimba complet.
Șnițelele de pui sunt unul dintre cele mai populare preparate pe care aproape orice persoane le-a servit cel puțin o dată în viață. Șnițelele se pot prepara fie din carne de pui, fie din vită sau porc, fiind foarte gustoase și sățioase. Pentru a le face mai crocante la exterior, dar la fel de suculente în interior, trebuie să folosești un ingredient special care înlocuiește făina din rețeta clasică, știută și folosită de toți. Pentru a te bucura de cele mai bune șnitele de pui, trebuie să fii atent la sfaturile date de mai marii bucătari ai lumii.
Rețeta clasică presupune o combinație simplă de făină și ou, prin care carnea este trecută înainte de prăjire. Rezultatul este unul garantat, însă poți duce această rețetă la următorul nivel care te va impresiona de-a dreptul. Ingredientul secret care face șnițelele de pui crocante și gustoase este grișul.
Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești făina cu grișul de grâu, iar șnițelele tale vor fi mult mai crocante la exterior, dar suficient de moi și suculente la interior. Dacă îți dorești ca șnițelele tale să fie și mai crocante, atunci poți să folosești în loc de făină și griș câțiva fulgi de porumb murunțiți. Fulgii de porumb trebuie mărunțiți foarte bine pentru a obține textura potrivită pentru șnițelele tale.
Pentru pregătirea șnițelelor de pui vei avea nevoie de câteva ingrediente simple: 1 kg de piept de pui dezosat, sare, piper,
ulei de prăjit, 3 ouă medii, 150 gr de făină, 150 gr de griș din făină de grâu. Porționează pieptul de pui în felii subțiri și bate-le pentru a le frăgezi. Poți să folosești ciocanul de șnițele pentru a avea cele mai bune rezultate. Carnea de pui nu trebuie bătută foarte tare, ci apăsată ușor.
După ce ai porționat carnea, o poți lăsa la rece timp de 30 de minute. În tot acest timp te vei ocupa de celelalte ingrediente. Într-un bol amestecă ouăle cu un praf de sare și puțin piper. Bate ingredientele până ce se omogenizează foarte bine. La final poți adăuga o linguriță de făină pentru mai multă consistență. Trece bucățile de carne prin amestec și prăjește-le normal. Bucură-te alături de familia de cele mai bune șnițele.