Prințul Harry împlinește 38 de ani. Fotografii de colecție din copilărie până în prezent

Cariera Prințului Harry. De ce a refuzat să meargă la universitate

Prințul Harry împlinește 38 de ani. S-a născut pe 15 septembrie 1984 și este fiul cel mic al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales, nepot al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic.

Prințul Harry împlinește 38 de ani. Și-a pierdut mama când avea 12 ani

Prințesa Diana a murit în anul 1997, la un an după ce divorțase de actualul rege Charles al III-lea. Aceasta s-a stins din viață la Paris, într-un accident rutier, în timp ce mașina în care se afla era urmărită de paparazzi. Moartea Prințesei Diana a provocat tristețe în întreaga lume și milioane de oameni au mers pentru a-i duce un ultim omagiu.

Cariera Prințului Harry. De ce a refuzat să meargă la universitate

A fost la diferite școli din Marea Britanie, dar și în Australia. Spre deosebire de fratele său, William, el a refuzat să meargă mai departe la universitate și a preferat să fie înrolat în armată. El a fost pus în funcție ca locotenent secund în Albastru și Regal din cadrul Regimentului Cavaleriei. A fost și pe front, în Afganistan, timp de 77 de zile, însă a fost scos după ce presa din America a dezvăluit prezența lui acolo.

Timpul liber îl dedica activităților sportive. A jucat polo de competiție și a făcut și schi sau motocros.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în 2018

Prințul Harry s-a căsătorit cu Meghan Markle în 2018, pe data de 19 mai. Evenimentul a avut loc la Capela Saint George din Winsdor. La scurt timp după ce au devenit părinți pentru prima dată, pe 6 mai 2019, în 2020 Harry și Meghan au anunțat că se retrag din rolurile din familia Regală și devin independenți financiar. Ulterior aceștia s-au mutat în America de Nord.

„Decizia pe care am luat-o pentru mine și soția mea nu a fost luată ușor, ci după luni de discuții, care au urmat unor ani de provocări. Speranța noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul și asociațiile mele militare fără finanțare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Am acceptat acest lucru știind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeți la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viață mai liniștită”, a spus ducele de Sussex.

În anul 2021 au devenit părinți pentru a doua oară, atunci când Meghan Markle a adus pe lume o fetiță. Aceasta a primit numele Reginei Elisabeta a II-a, Lilibet.

Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani

Prințul Harry și-a pierdut bunica pe data de 8 septembrie 2022. Moartea Reginei Elisabeta a provocat tristețe în întreaga lume. Alături de Meghan Markle, Harry a mers la Winsdor, acolo unde a declarat că este totul pustiu fără Regina Elisabeta. În urma decesului reginei Elisabeta, copiii lui Harry şi Meghan au devenit Alteţa Sa Regală Prinţul Archie de Sussex şi Alteţa Sa Regală Prinţesa Lilibet de Sussex.

Vezi în galeria foto de sus imagini de colecție cu Prințul Harry!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *