Produsul de 5 lei care te scapă de părul de animale din casă. Cu siguranță nu te-ai fi gândit la el

Trucuri utile pentru casă

Scris de: Oana Matei

06 Jul. 2023

Produsul de 5 lei care te scapă de părul de animale din casă. Cu siguranță nu te-ai fi gândit la el

Părul de animale poate fi o adevărată provocare pentru cei care își iubesc animalele de companie. Indiferent cât de mult îi adorăm pe prietenii noștri blănoși, părul lor e o prezență constantă și poate pătrunde în fiecare colț al casei noastre. Dar ce-ar fi dacă am dezvălui un secret ascuns, un produs de doar 5 lei care te va ajuta să scapi de părul de animale din casă? Cu siguranță nu te-ai fi gândit la el!

Secretul ascuns pentru a scăpa de părul de animale din casă. Un produs de doar 5 lei care te va surprinde

Acest produs inedit și eficient este mănușa din latex sau cauciuc. Aceste mănuși, disponibile la un preț accesibil, sunt soluția surprinzătoare pentru îndepărtarea părului de animale de pe diverse suprafețe din casă. Iată cum poți folosi această mănușă pentru a scăpa de părul de animale:

  1. Pune una dintre mănuși pe mână și umezește-o ușor cu apă. Asigură-te că mâna este complet acoperită de mănușă, inclusiv degetele.
  2. Poți folosi mănușa pe canapele, scaune, covoare, perne, chiar și pe haine. Apasă ușor și trage mănușa pe suprafața de curățat, iar părul va adera de materialul mănușii.
  3. După ce ai trecut mănușa peste suprafața dorită, strânge părul adunat într-o minge mare. Poți face acest lucru cu mâna liberă sau cu cealaltă mănușă.
  4. Clătește mănușa cu apă curată pentru a îndepărta părul adunat și usuc-o complet înainte de a o folosi din nou.

De ce funcționează această metodă surprinzătoare?

Mănușa din latex sau din cauciuc are proprietăți statice care atrag părul de animale. Astfel, părul se va lipi de suprafața mănușii în timpul curățării suprafețelor și va fi ușor de adunat și îndepărtat.

Această soluție ieftină și accesibilă se dovedește a fi o alternativă eficientă la alte metode de îndepărtare a părului de animale, cum ar fi rolele adezive sau aspiratoarele speciale. Cu toate acestea, este important să menționăm că mănușa nu poate înlocui curățarea regulată și atentă a casei și a suprafețelor afectate de părul de animale.

Vezi și De ce adoră câinii să ascundă lucruri. Motivul nebănuit

Alte metode ieftine de curățare a părului de animale

Folosește aspiratorul
Trebuie să o faci de cel puțin două ori pe săptămână. Există accesorii speciale pentru aspiratoare pentru curățarea părului de animale de companie care te vor ajuta să ajungi în cele mai dificile colțuri. O altă variantă este să achiziționezi un aspirator portabil, cum este cel de mână, ideal pentru curățarea mobilierului. În acest caz, trebuie să golești des sacul de aspirator și să-i cureți periile și accesoriile astfel încât să funcționeze perfect.
 
Folosește un mop umed
Dacă nu ai covoare, ideal este ca, după ce ai măturat, să cureți zilnic parchetul sau gresia cu un mop umed. Când mături firele de păr, ele se împrăștie peste tot, așa că mopul umed te va ajuta să cureți totul impecabil, deoarece firele de păr se lipesc cu ușurință de el. Lavetele din microfibră captează murdăria, făcându-le ideale pentru curățarea în profunzime.
 
Peria, marele tău aliat
O perie de haine sau una cu peri groși pentru păr te va ajuta să îndepărtezi părul de pe fotolii, perne și haine. Desigur, folosește-o cu delicatețe. Îți recomand să o utilizezi înainte de a aspira pentru a „dezlipi” firele de păr de pe suprafețe și a le face mai ușor de curățat.
Nu uita de rola pentru scame
Rolele pentru îndepărtarea scamelor de pe haine sunt ieftine și foarte practice. Le puteți folosi pentru a curăța rapid și ușor canapelele și pernele. În supermarketuri vei găsi diferite modele, de unică folosință sau lavabile.
Vezi și Puterile uimitoare pe care le au unele animale. Lucruri pe care sigur nu le ştiai

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *