Produsul ieftin care te scapă imediat de moliile din șifonier. Cum trebuie aplicat, trucul îți va fi de mare ajutor

Metoda simplă prin care scapi de molii
Produsul ieftin care te scapă imediat de moliile din șifonier. Cum trebuie aplicat, trucul îți va fi de mare ajutor

Moliile sunt unele dintre cele mai enervante insecte, mai ales în sezonul cald. Nimănui nu i-ar plăcea să își găsească haina preferată mâncată de molii, astfel că venim în ajutor cu un truc simplu, ce nu necesită decât un singur ingredient, foarte ieftin, pe care cel mai probabil îl ai deja în casă.

Cum să scapi de molii, rapid, ieftin și eficient

Moliile sunt dăunători care distrug țesăturile, iar mărimea și culoarea moliilor de haine variază. Spatele lor este întunecat, cu marcaje de culoare maro-gălbui, ceea ce le face ușor de recunoscut. Insectele, numite molii de haine, sunt mari consumatoare de materiale textile. Ele își fac culcușul în colțurile dulapurilor și șifonierelor cu haine. O molie de haine se află în stadiul de omidă atunci când deschide ochii, iar pentru a se dezvolta, are nevoie imediat de hrană. Țintele principale ale moliilor sunt hainele de lână sau piesele vestimentare cu iz de transpirație.

Cea mai populară soluție care te ajută să scapi de molii este oțetul, care poate ajuta la eliminarea lor din dulap și la ținerea lor departe de casa ta. Oțetul este ideal pentru a descuraja moliile. Odată aplicat, insectele își vor pierde simțul mirosului, foarte dezvoltat în general, tocmai pentru a ținti materialele hainelor din care se hrănesc. Mirosul acru al oțetului face ca moliile să se simtă inconfortabil și le încurajează să treacă mai departe, explică experții.

„Înainte de a vă turna oțet peste tot în casă, iată ceva de care trebuie să țineți cont. Cât de bine funcționează poate depinde de câteva lucruri. Diferite tipuri de molii pot fi mai mult sau mai puțin afectate de miros decât altele. De asemenea, puterea și concentrația oțetului, precum și cât de mult aer se mișcă în jur (ventilație), pot avea un impact asupra faptului dacă funcționează sau nu ca un repelent de casă împotriva moliilor. Nu uitați că există și alte lucruri pe care le puteți face, cum ar fi să vă păstrați lucrurile curate și bine depozitate pentru a împiedica aceste creaturi enervante să se simtă ca acasă”, recomandă majoritatea specialiștilor.

1. Foloseștie oțet pentru a șterge larvele

Oțetul poate fi utilizat și la curățenie, așa că atunci când îți reîmprospătezi mobilierul, poți șterge și larvele de molii, chiar dacă nu îți dai seama. Dar nu îți face girji, e foarte bine. Scapi de un viitor etentat asupra hainelor tale. Totuși, ai grijă atunci când folosești oțet alb pentru mobilier, pentru că acesta o poate deteriora. Verifică dacă oțetul tău afectează în vreun fel suprafața pe care vrei să îl aplici.

2. Crează o capcană pentru molii

Nu ai nevoie decât de un bol sau borcan pe care să îl umpli cu oțet de mere și câteva picături de săpun lichid de vase. Plasează recipientul în dulap și bucură-te de faptul că ai scăpat de molii. Este una dintre cele mai ușoare soluții, putând și folosită la fel și pentru a scăpa de țânțari.

3. Îndepărtează moliile cu bile de oțet

Pentru a împiedica moliile să în casa ta, confecționează câteva bile mici îmbibate în oțet. Pune-le prin jurul casei și sigur nicio molie nu va mai îndrăzni să se apropie de dulapurile tale. Cel mai bine folosești bumbac înmuiat în oțet, dar poți apela și la diverse textile pe care să le folosești la fel.

4. Spală hainele în oțet

Pentru a te asigura că hainele tale sunt lipsite de larve, în cazul în care surprinzi vreo insectă cu rochia ta preferată în gură, mai bine ți-ai spăla toate rufele cu oțet. Poți folosi oțet alb atunci când pui hainele în mașina de spălat, sau, pentru infestări grave, poți înmuia hainele direct în oțet timp de câteva ore. Amestecă părți egale de apă și oțet într-un lighean și înmoaie, timp de 2-3 ore, hainele, perdelele sau obiectele din țesături afectate. Spală articolele ca de obicei cu detergent și apă și usucă-le bine. Înainte de a-ți reașeza hainele în dulap, asigură-te că nu mai ai insecte pe acolo.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *