Produsul retras de la vânzare din toate magazinele LIDL. Decizia a fost pusă deja în aplicare

Este vorba de un produs cumpărat foarte des din magazinele LIDL
Produsul retras de la vânzare din toate magazinele LIDL. Decizia a fost pusă deja în aplicare

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că a retras din magazinele LIDL un sortiment de napolitane. Motivul pentru care a fost luată această decizie este faptul că a fost detectată Salmonella Typhmurium.

Produsul retras de la vânzare din toate magazinele LIDL

Potrivit comunicatului ANSVSA este vorba despre „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, toate termenele de valabilitate și toate loturile. Produsele care au fost deja cumpărate pot fi returnate în toate magazinele LIDL. Acest produs fusese distribuit în toată rețeaua de magazine. Clienții trebuie să în returneze sau să îl distrugă.

Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale.

„București, România, 05.10.2022 Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza).  Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să țină cont de retragere și să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare”, se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

Produsul retras de la vânzare din toate magazinele LIDL
Produsul retras de la vânzare din toate magazinele LIDL

Tot recent au fost retrase din magazinele LIDL și toate loturile unui anumit sortiment de napolitane produse de Pak Rampart d.o.o, pentru că s-a sesizat prezența Salmonella Typhimurium. Potrivit ANSVSA, „în urma unei analize efectuate a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”.

Oțet retras definitiv din magazinele LIDL

În urmă cu câteva luni un sortiment de oțet din magazinele LIDL a fost retras de pe piață, ulterior a fost luată decizia ca acest aliment să fie retras definitiv. Este vorba despre oțetul de vin Seineana, lot 1/ 17.05.2022, comercializat în lanțul de magazine LIDL. Analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă. Astfel ANPC a luat decizia de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanțului LIDL din toată țara.

“În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”, a transmis atunci ANSVSA.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *