Profeția Părintelui Ilie Cleopa despre sfârșitul lumii. Când vine Apocalipsa

Părintele Cleopa a prevestit Apocalipsa
Profeția Părintelui Ilie Cleopa despre sfârșitul lumii. Când vine Apocalipsa

Părintele Cleopa a vorbit despre Apocalipsă, evenimentul care bagă fiori în oricine aude despre sfârșitul lumii. Duhovnicul a menționat că nimeni nu are de unde să știe când va veni acest moment, însă există câteva semne care vor arăta că Apocalipsa se apropie.

Apocalipsa părintelui Cleopa se va apropia atunci când vor apărea semnele

Cunoscutul părinte Ilie Cleopa, cel mai celebru predicator al Moldovei, era unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici căutați de credincioși pentru predicile sale pline de har. Acesta îi întâmpina pe enoriași cu urarea „Mânca-v-ar Raiul!” și avea grijă să îi atenționeze mereu despre momentul în care sfârșitul lumii va veni, în cele din urmă.

Multe dintre învățăturile lui și diverse interpretări ale Bibliei au fost filmate sau înregistrate. Tema Apocalipsei a fost tratată de părintele Cleopa în două volume numite „Convorbiri duhovnicești”, apărute în anii 1984 şi 1988 şi reeditate ulterior în 1994, într-o ediţie specială, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Iaşi. În convorbirea a opta, dintre cele 14, numită „Despre îngeri, moarte, viaţa viitoare şi judecata de apoi”, se prezintă explicațiile părintelui Cleopa despre iminenta Apocalipsă.

„Spun Sfinţii Părinţi că pentru patru pricini trebuie să fie sfârşitul lumii.
– ca să se arate dreptatea lui Dumnezeu în toată desăvârşirea ei;
– ca să se arate nedreptatea oamenilor faţă de poruncile lui Dumnezeu;
– să se pedepsească păcatele şi fărădelegile lumii de la întemeierea ei până la sfârşitul veacurilor;
– ca să se răsplătească faptele bune ale drepţilor pe măsura credinţei şi a răbdării lor”, explică părintele Cleopa întrebării de ce trebuie să fie sfârşitul lumii.

Părintele Cleopa a mai adăugat că semnele vor apărea între oameni, semne ce „Vor prevesti apropierea venirii Lui Hristos. După aceste semne vom cunoaşte cât de aproape este venirea Domnului la judecată”.

„Nu va fi distrusă lumea materială, pământul şi întreg universul, ci numai se va reînnoi, se va curăţi, după care «va fi cer nou şi pământ nou»( Apocalipsa 21, 1). Este păcat să credem că Dumnezeu va distruge definitiv zidirea Lui pe care a făcut-o cu mâinile Sale şi a zis «că este bună foarte». Sfinţii Părinţi au hotărat şi ei că «cine va zice că la sfârşitul lumii va fi distrus desăvârşit pământul şi universul – care este zidirea lui Dumnezeu – să fie anatema»”, mai arată Ilie Cleopa în Convorbirea a opta.

Cum va arăta Apocalipsa și lupta dintre Bine și Rău

Arhimandritul a mai adăugat că cea de-a doua venire a Lui Dumnezeu, prima fiind cea a fiului său, Iisus, va fi prevestită de proorocii Enoh și Ilie. Aceștia vor avea ca misiune să cheme oamenii spre pocaință, încercând acest lucru timp de 1.260 de zile. În timpul misiunii celor doi, lumea va fi păcălită de un fals Mesia, Antihristul, dușmanul lui Hristos. Duhovnicul mai descrie Apocalipsa ca cinci luni în care omenirea se va confrunta cu Armaghedonul, războiul în care vor participa toate popoarele lumii și în care se va face uz de armele nucleare pe care unele state le dețin. Suflul bombelor va afecta oamenii, însă aceștia nu vor muri, ci vor trăi ca târâtoarele, fără oase.

„Enoh şi Ilie o să-l înfrunte pe Antihrist în faţă. Dumnezeu va da seceta şi o să fie mare foamete şi greutate pe faţa Pământului. Se va mânia Dumnezeu şi va încuia cerul să nu mai plouă trei ani şi şase luni. 1260 de zile va fi împărăţia lui Antihrist, şi atâtea năluciri, minuni şi semne mari va să facă Antihrist, el şi toţi care vor crede în el vor lua din duhul lui Antihrist a căreia venire este în toată puterea Satanei. (…) Citeam în ziarul Scânteia: numai rachetele de pe un singur submarin atomic pot să distrugă Europa, să o facă un câmp radioactiv. Nu o să mai existe oraşe, sau munţi sau păduri… Toate-s pregătite pentru Ziua Mâniei cea mare a lui Dumnezeu care va veni să ardă Pământul va fi de jăratec. Vor căuta oamenii moartea, şi moartea nu va veni. Bombele cu neutroni sunt bombe apocaliptice. Bucureştiul va fi un morman de cristal, de răşină. Unde-a fost pădure ai să vezi smoală, nimic nu se mai alege din lumea asta”, avertizează Ilie Cleopa.

Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa s-a născut în anul 1912 în comuna Suliţa din judeţul Botoşani. A fost botezat cu numele Constantin şi era al cincilea dintre cei zece copii ai familiei Alexandru şi Ana Ilie. La vârsta de 17 ani a fost ucenic al părintelui Paisie Olaru şi în 1929 s-a alăturat obştii schitului Sihăstria, alături de fratele său mai mare, Vasile. Constantin a fost tuns în monahism în august 1937, primind numele Cleopa. Mai târziu a ajuns egumenul schitului şi apoi a fost făcut arhimandrit când lăcaşul s-a ridicat la rang de mănăstire.

„Întrucât Părintele Cleopa a fost un iscusit autodidact şi cunoştea bine Sfânta Scriptură, precum şi o bună parte din scrierile Sfinţilor Părinţi şi Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, la îndemnul unor ierarhi şi teologi a început să-şi scrie atât predicile proprii, cât şi unele cărţi cu conţinut patristic, teologic şi moral. La aceasta a fost îndemnat în mod deosebit de Părintele Dumitru Stăniloae, cu care era foarte apropiat, şi de Mitropolitul Antonie al Ardealului, care îi era ucenic”, conform site-ului crestinortodox.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.9 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *