Psihologul Radu Leca, despre ce te distruge sau te ridică în viață: „Sunt cele două tipuri de modele”. Cum ajung să îți afecteze viața VIDEO EXCLUSIV

"Aceste frici, pe care tu le înmagazinezi, te distrug"
Psihologul Radu Leca, despre ce te distruge sau te ridică în viață: Sunt cele două tipuri de modele. Cum ajung să îți afecteze viața VIDEO EXCLUSIV

Psihologul Radu Leca a dezvăluit la Ego Life care sunt lucrurile care influențează întreaga viață a oricărui om. Alături de Dana Săvuică și Monica Tatoiu specialistul a dezbătut subiectul exemplelor din copilărie și modul în care figura partenă și figura maternă pot avea impact asupra vieții copilului.

Psihologul Radu Leca: „Tu ești traumatizat o perioadă foarte lungă”

Radu Leca a dezvăluit că modelul patern și cel matern sunt cele două elemente care pot distruge, sabota sau ridica parcursul vieții unui copil. Astfel, cei mici preiau de la părinți fricile, depresia, anxietatea sau sensibilitatea.

Soluția, din punctul de vedere al lui Radu Leca, este ca părinții să își dea seama că educația pe care o oferă copiilor trebuie să îi transforme în cea mai bună variantă a lor.

„Se spune așa, noi avem un element care sună în felul următor: spune-mi cine te-a crescut ca să-ți spun cum ești. Fiindcă modelul partern și modelul matern sunt cele două tipuri de modele care te distrug, te sabotează sau te ridică. În funcție de tipul tău de sabotaj pe care l-ai primit și cu care ai intrat în contact, respectiv fricile mamei, depresia mamei, anxietatea mamei, tulburarea obsesiv compulsivă a mamei, sensibilitatea sexuală a mamei pe care tu o recepționezi în casă prin imposibilitatea ca de la 14-15 ani, dacă ferească sfântul te-a prins că te masturbezi, să urle la tine.

Și atunci tu ești traumatizat o perioadă foarte lungă, îți găsești cu greu o prietenă după 20 de ani, nu știi ce să faci cu ea, nu înețelgi cum funcționează corpul tău și tot așa. Aceste frici, pe care tu le înmagazinezi, te distrug. Ele te distrug datorită faptului că tu ai hibe. Hibe care vin din tot ceea ce înseamnă educație. Educația ta este una care ar fi trebuit să te transforme în cea mai bună variantă a ta. Tu în mod real ești la început de tot, tu având o vârstă la care ar fi trebuit să știi tot”, a spus psihologul Radu Leca la Ego Life.

Radu Leca, despre cum sunt oamenii din ziua de azi

Potrivit lui Radu Leca, în prezent, foarte mulți oameni își conservă dorința de evoluție într-o structură variabilă pe care el o numește necunoaștere.

„Oamenii de astăzi își conservă dorința de evoluție într-o structură variabilă denumită necunoaștere. Nu cunosc ce am de făcut, nu accept ce am de făcut, nu înțeleg ce am de făcut, nu știu ce am de făcut, nu vreau să fac nimic”, a mai dezvăluit Radu Leca.

Emisiunea Ego Life, prezentată de Dana Săvuică, se difuzează luni, de la ora 21:00, pe www.ego.roFacebook Ego.ro dar și canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *