Pune acest ingredient secret în oala în care fierbe varza. Mâncarea ta va deveni de două ori mai gustoasă

Truc util pentru bucătărie

Scris de: Oana Matei

04 Sep. 2023

Pune acest ingredient secret în oala în care fierbe varza. Mâncarea ta va deveni de două ori mai gustoasă

Varza este un aliment popular în multe culturi, însă, gătită, poate avea o aromă intensă și uneori pătrunzătoare. Dacă ești în căutarea unei modalități simple de a transforma varza într-o mâncare mai gustoasă și de a reduce mirosurile neplăcute, există un ingredient secret pe care merită să-l adaugi în oala în care fierbe varza – pâinea uscată.

Elimină mirosul de varză cu un ingredient banal

Varza este o legumă cu multe beneficii pentru sănătate și face parte dintr-o gamă largă de preparate culinare. De la sarmale la varză călită, acest ingredient este apreciat în multe bucătării pentru textura sa crocantă și aromele unice. Cu toate acestea, pregătirea verzei poate veni la pachet cu o provocare: mirosul puternic care poate impregna întreaga bucătărie. Aici intervine ingredientul magic: pâinea uscată.

Cum se aplică acest truc

Pentru a elimina mirosul de varză din bucătărie, atunci când gătești varză, pune o felie de pâine uscată în oală, deasupra preparatului. Astfel, în loc să te confrunți cu un miros puternic în casă, vei descoperi că aroma caracteristică a verzei va fi mult mai subtilă, ceea ce face experiența gătitului mult mai plăcută. De asemenea, acest truc se poate aplica și pentru prepararea conopidei.

Vezi și Ingredientul deosebit pe care să-l adaugi în varza călită. Așa iese foarte delicioasă, rețeta lui Radu Anton Roman te va cuceri pe loc

Efectele terapeutice ale foilor de varză

  • Pentru calmarea durerilor musculare, nevralgiilor reumatismale, nevralgiilor faciale, gutoase, ca decongestiv în contuzii, cicatrizant pentru plăgi, furuncule, abcese: se aplică cataplasme, cu frunze strivite cu o sticlă. Se aplică direct pe piele (înaintea strivirii se înlătură nervura principală) și se fixează cu un pansament. Se schimbă de 2 ori pe zi
  • Pentru tratarea inflamațiilor din cavitatea bucală: se poate face gargară cu suc de varză și miere.
  • Pentru tratarea durerilor musculare, reumatismale, în gută, degerături, entorse: se aplică cataplasme cu frunze proaspete de varză în 3-4 straturi. Acestea se acoperă cu o pânză de bumbac și se bandajează lejer. Se schimbă de 2-3 ori pe zi.
  • Pentru tratarea echimozelor, contuziilor: cataplasme, în mod repetat, de frunze de varză proaspete în 2-3 straturi. Se bandajează lejer.
  • Pentru tratarea anginei, arteritei, artritei: cataplasme cu frunze de varză proaspătă. Calmează durerile și ajută la eliminarea toxinelor.
  • Pentru tratarea varicelor, în flebite, arterită: cataplasme, cu 2-3 straturi de frunze proaspete. Peste care se aplică un pansament. Cataplasma se ține toată noaptea. Se realizează decongestionarea țesuturilor, activarea circulației, revitalizarea vaselor și deblocarea lor.
  • Pentru tratarea hemoroizilor: cataplasme cu frunze proaspete zdrobite cu o sticlă.

Vezi și Ce sare se pune la varza murată ca să reziste toată iarna. Secretul ca să se mențină crocantă și gustoasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *