Puține gospodine au auzit de trucul ăsta. De ce să pui mereu sare peste roșii înainte de a le găti. Marii bucătari l-au dezvăluit

Trucul genial de care sigur nu ai auzit
Puține gospodine au auzit de trucul ăsta. De ce să pui mereu sare peste roșii înainte de a le găti. Marii bucătari l-au dezvăluit

Aproape toții românii iubesc roșiile. Ele sunt foarte bune simple, alături de o bucată de brânză delicioasă, dar la fel de bune sunt și dacă le adăugăm în preparate sau dacă le facem suc. Dar te-ai gândit vreodată să pui sare peste roșii înainte de a le găti? Ei bine, dacă nu, atunci acest articol este pentru tine. Iată de ce ar trebui să începi să o faci. Marii bucătari au spus clar!

Motivul pentru care este bine să pui sare peste roșii înainte de a le prepara

Toată lumea știe că o roșie dulce, acrișoară și extrem de suculentă este perfectă pentru a prepara o tocăniță sau o supă de roșii delicioasă. Totuși, suculența unei roșii coapte nu este întotdeauna un lucru bun.

Într-adevăr, este grozavă atunci când faci unele preparate, dar nu la fel de grozavă când coci o plăcintă cu roșii. Pentru că în cuptor, aceste fructe vor elibera foarte mult suc, mult mai mult decât ar fi necesar.

Din fericire, poți rezolva mica problemă cu ajutorul unui truc genial. Acesta este foarte ușor de pus în aplicare și cu siguranță ai deja arma secretă în bucătărie. Te întrebi care este aceasta? Ei bine, sarea. Da, ai auzit bine! Acest ingredient banal poate rezolva problema sucului de roșii.

Te-ar mai putea interesa și Cea mai simplă metodă de conservare a roșiilor pentru iarnă. Așa își păstrează perfect gustul proaspăt!

De ce este bine sa pui sare peste rosii
De ce este bine sa pui sare peste rosii

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui sare peste roșii

Atunci când sărezi o roșie, nu numai că scoți sucul, dar concentrezi și aroma fructului. Potrivit marilor bucătari, sărarea roșiilor înainte de coacere este esențială.

Așadar, nu mai sta pe gânduri și pune trucul în aplicare. Pentru a-ți pregăti roșiile pentru cobbler, plăcintă sau orice alt preparat care necesită coacere, tot ceea ce trebuie să faci este să tai fructele în felii și să le presari cu sare. Apoi, feliile de roșii se întind pe un prosop de bucătărie curat și se lasă acolo timp de 15 minute.

La final, se usucă cu alte prosoape curate. Procesul adaugă câteva minute la timpul de pregătire, dar este cheia pentru a preveni acea supă nedorită de pe fundul cratiței.

Te-ar mai putea interesa și Ingredientul secret pe care să-l adaugi în sosul de roșii pentru iarnă. Iese mai bun decât orice ketchup!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *