Puțini știu metoda asta. Ce să faci cu șnițelele înainte de a le prăji în tigaie. Așa ies foarte moi și pufoase

Cel mai util sfat pentru șnițele perfecte
Puțini știu metoda asta. Ce să faci cu șnițelele înainte de a le prăji în tigaie. Așa ies foarte moi și pufoase

Gătitul este cu adevărat o artă, iar cei care vor să o deprindă cât mai bine, au nevoie de sfaturile marilor bucătari. Printre ele se numără și modalitatea perfectă de a prepara snițelele pentru ca acestea să fie mult mai moi și gustoase.

Sfaturile bucătarilor pentru o viață ușoară în bucătărie

Snițelele sunt printre preferatele tuturor, dar dacă vrei să le faci și mai bune ca înainte, trebuie sa reții acest sfat. Bucățile de carne gătite în crustă de ou și făină vor fi mult mai moi dacă, cu o oră sau două înainte de a le prăji, le ungi cu un amestec de ulei și oțet. Aceeași metodă se aplică și pentru carnea ce urmează să fie gătită pe grătar.

Există zeci de sfaturi care îți vor face viața mai ușoară, mai ales dacă ești un împătimit al gastronomiei. Ține minte următoarele strucuri și sfaturi culinare:

– Nu lăsa foile de dafin în supe sau ciorbă, căci îi vor strica gustul. Ele trebuie adăugate doar în timpul fierberii;
– Chifteluțele din carne vor fi mai suculente dacă pui puțină ceapă ușor călită și cartof crud în compoziție;
– Peștele își va păstra forma și va căpăta o crustă aurie dacă îl vei șterge cu un prosop și îl vei săra cu 10-15 minute înainte de gătire;
– Piureul de cartofi trebuie pasat manual, nu cu mixerul. Devine mai pufos dacă este pasat mecanic, dar își va pierde gustul;
– Aluatul va dospi mai repede dacă introduci în el câteva paste tubulare;
– Fasolea nu se va înnegri la fierbere dacă o vei fierbe fără capac;
– Pentru ca uleiul încins să nu mai stropească în jur, pune puțină sare în tigaie înainte de a adăuga alimentul pe care vrei să îl prăjești;
– Uleiul se adaugă în salată doar după ce pui sare, piper și oțet;
– Pentru a îndepărta mirosul din timpul prăjirii peștelui, pune în ulei un cartof crud curățat și tăiat felii;
– Compotul fierbinte se va răci mai repede dacă vei pune cratița într-o altă cratiță mai mare cu apă rece sărată;
– Carnea nu se va arde și nu se va usca dacă vei pune în cuptor un vas cu apă;
– Salata cu maioneză va avea un gust deosebit dacă vei pune câteva felii de lămâie înainte cu câteva minute înainte de servire;
– Preparatele din aluat fără drojdie vor fi mai aerate dacă adaugi în compoziție o linguriță de coniac;
– Cremele vor fi mai pufoase și mai ușoare dacă le vei bate în formă de 8 și dacă vei face periodic cercuri pe pereții vasului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 38 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *