Radu Palaniță, mecanicul auto de la ”Românii au talent”, e asaltat de femei, după câștigarea trofeului: ”E ca la Fan Courier, în perioada sărbătorilor!” EXCLUSIV

Lui Radu Palaniță i-a crescut cota ca solist, după concursul de la PRO TV. Are un onorariu de 700 de euro, la o nuntă
Radu Palaniță, mecanicul auto de  la ”Românii au talent”, e asaltat de femei, după câștigarea trofeului: ”E ca la Fan Courier, în perioada sărbătorilor!” EXCLUSIV

Vă mai amintiți de Radu Palaniță, premiat acum doi ani la ”Românii au talent”? Artistul cu voce de aur, care l-a impresionat chiar și pe Florin Călinescu, pe atunci juratul concursului, ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru ego.ro. Cu mult umor, Radu Palaniță ne-a spus că, după câștigarea marelui premiu, i s-a dublat succesul la femei. Multe dintre ele îl abordează pe Facebook: ”Discut cu ele în scris, mai și ieșim la o cafea, să ne cunoaștem”.

Nu mai lucrează ca mecanic auto: ”Am renunțat la acel loc de muncă. Nu mai era timp și pentru asta”

Reporter Ego.ro: Cum vi s-a schimbat viața, la doi ani după câștigarea trofeului ”Românii au talent”? (PRO TV). Mai lucrați ca mecanic auto?

Radu Palaniță: Am renunțat la acel loc de muncă. Nu mai era timp și pentru asta. Vorbeam cu solistul Adrian Daminescu, iar el mi-a spus așa: ”Omule, ți s-a întâmplat asta! Timpul e dușmanul tău de acum acolo, trebuie să fii ca un burete, să înveți tot ce este în lumea muzicală!”.

N-am știut, până la 35 de ani, că pot cânta, nu am cântat în copilărie, n-am știut că am acest talent. Meseria de mecanic nu ai cum să o uiți, însă, este în mâinile mele, e o sursă de venit pentru vremurile grele. Dar, acum, mă concentrez pe muzică…

”Ultimul meu salariu, la acel atelier auto, a fost de 3.500 de lei”

Care era salariul dumneavoastră, ca mecanic auto?

În ultima perioadă, mai lucram și ca mecanic, dar mai eram și pe la birou, îmi plăcea să comand piese de schimb. Ultimul meu salariu, la acel atelier auto, a fost de 3.500 de lei. Nu am avut vedete cu mașina la reparat, nu a venit nimeni la noi. Dar, mai ajut prietenii, și Adrian Daminescu mai îmi cere sfatul, și el are mici probleme cu mașina.

Cât câștigați ca solist? Care este onorariul pentru un recital de 45 de minute la evenimente?

Eu stau de vorbă cu oamenii, mai înainte. Și eu, la rândul meu, dau dovadă de omenie. Nu cer 2.000 de euro, pentru 45 de minute de recital, eu vin din zona aceasta, mai modestă, nu iau pielea de pe om, la un eveniment. În general, pentru un program de 45 de minute, cer 700 de euro.

Radu și-a descoperit târziu talentul vocal, după vârsta de 35 de ani
Radu și-a descoperit târziu talentul vocal, după vârsta de 35 de ani

Aveți un talent vocal nativ. Ați apelat și la profesori de canto? Cine vă șlefuiește acum vocea?

Am primit niște sfaturi avizate, mi s-a spus că nu am nevoie de un profesor de canto, ci doar să fiu învățat cum să-mi dozez aerul. Adrian Daminescu este șlefuitorul vocii mele. Nu am nici impresar. Iar cu PRO TV nu mai am contract, pot fi invitat la orice televiziune și la orice eveniment, sunt pe cont propriu. În lumea muzicală sunt și foarte mulți oameni de calitate, care îți dau sfaturi bune, care te îndrumă, care știu toate capcanele acestei meserii.

”În ultima relație, eu mi-am dorit copii, ea, nu. Ne-am despărțit”

V-ați despărțit de iubită. Cum stați acum cu dragostea?

Locuiesc singur într-un apartament pe care l-am luat cu banii primiți de la concurs. Mi-am cumpărat în Titan, am descoperit acolo o zonă dezvoltată, îmi place. Însă sunt și acum burlac. Am avut o relație de 11 ani, iar ultima a fost de doi ani, noi veneam și cu niște lucruri din urmă, nu a mers. N-am lăsat-o pentru că am câștigat, așa cum se spune, noi ne-am despărțit în momentul audițiilor pentru concursul de la PRO TV.

Vă e frică de căsătorie? Vă e teamă de un contract pe termen lung, în viața personală? Vreți copii?

Păi, libertate am cam avut în viață. Poate, până la urmă, asta trebuia să se întâmple, să ajung în punctul acesta. Desigur că îmi doresc copii. În ultima relație, eu mi-am dorit copii, ea, nu. Acum, sunt cu muzica, ea este copilul meu, îl creștem un picuț.

”N-am dus niciodată lipsă de femei, acum este însă volumul mai mare”

Publicul dumneavoastră este majoritar feminin. Vă scriu admiratoarele pe Facebook? Vă invită la o cafea? La urma-urmei sunteți un burlac celebru.

Este o poveste lungă, au fost și încă sunt femei care îmi scriu, pe Facebook. N-am dus niciodată lipsă de femei, acum este însă volumul e mai mare, după ce am câștigat ”Românii au talent”. E ca la fan courier, în perioada sărbătorilor de iarnă.  Este însă vorba despre selecție, discut cu ele în scris, mai și ieșim la o cafea, să ne cunoaștem. Sunt foarte multe femei divorțate, cu copii, singure, sunt cam de vârsta mea.

Mai răruț cu tinerele, nici nu m-aș vedea în zona aceea. Cam de la 35 de ani de sus. Dacă-mi scrie cineva, deschid profilul, fac o scanare. Trebuie să fie cu poză la profil. Dar n-ai cum să mă păcălești, imediat mă prind cine se ascunde în spatele unei fotografii. Îmi dau seama cu cine vorbesc. Nu intru însă în vorbă ce cele care își pun la profil poze cu flori și căței.

”Voi cânta într-un castel din Anglia”

Unde mai aveți spectacole? Sunteți invitat și în străinătate?

După recitalul susținut la Teatrul ”Constantin Tănase”, din București, sâmbăta trecută, la spectacolul ”In memoriam Cornel Patrichi”, mă pregătesc pentru recitalul de joi, de la berăria din Herăstrău. E o petrecere privată, cu 2.000 de persoane. Apoi, pe 22 mai, cânt la Teatrul ”Alexandru Davila”, din Pitești, mai am evenimente, nunți, botezuri.

Am și primul recital peste graniță, pe 4 iulie, în Anglia, voi cânta la o nuntă, într-un castel. Am mai avut invitații și în alte tări, îmi mai scriu și românii din Italia. Am avut însă ghinionul ca, după ce am câștigat la PRO TV, să vină pandemia. Însă, de abia acum începe treaba… Mi-ar plăcea să cânt vara aceasta și pe litoralul românesc, pentru turiști.

Îți răsfață fanii de pe Facebook cu piese din repertoriul internațional:

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9.1 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *