Reacție dură a Simonei Halep, după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. ”Sunt șocată și dezamăgită!” Ce decizie a luat

Răspunsul sportivei, după aflarea verdictului de suspendare în cazul său de dopaj.
Reacție dură a Simonei Halep, după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. ”Sunt șocată și dezamăgită!” Ce decizie a luat

Simona Halep a avut o primă reacție, după ce a aflat verdictul extrem de dur în cazul său de dopaj. Sportiva în vârstă de 31 de ani s-a declarat ”șocată” și ”dezamăgită” de decizia Tribunalului Independent Sports Resolutions de la Londra de a o suspenda 4 ani și spune că va face apel la TAS. Într-un comunicat tramsis recent, românca a explicat care a fost abordarea sa și a apărătorilor săi în tot acest caz și a dat de înțeles că ar fi existat unele nereguli cu privie la decizia a doi experți ai ITIA.

Reacție dură a Simonei Halep, după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj

Simona Halep a primit cea mai dură pedeapsă posibilă din partea Tribunalului Independent Sports Resolutions din Londra: o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj.

Decizia a fost confirmată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), care a transmis că sportiva română a fost suspendată pentru două încălcări ale Regulamentului Antidoping: prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată de la Simona Halep pe 29 august 2022, la US Open; folosirea unei substanţe sau metode interzise în 2022, pe baza a 51 de analize ale sângelui furnizare de jucătoare ca parte a programului ABP.

Citește și: Simona Halep, suspendată 4 ani în cazul de dopaj. Sportiva e distrusă. Reacția incredibilă a lui Ilie Năstase după verdictul dat VIDEO

Reacția Simonei Halep nu a întârziat să apară. Fostul lider WTA spune că este ”șocată și dezamăgită” de decizia luată împotriva ei și că pentru ea ”lupta continuă”, drept urmare va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Astăzi, un tribunal din cadrul Programului Antidoping pentru Tenis a anunțat o decizie provizorie în cazul meu”, a declarat Halep.

„Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața frumosului joc de tenis. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, cu bună știință sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia lor de suspendare pentru patru ani.

Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a constatat că am comis ambele acuzații aduse de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) – un test de urină pozitiv în timpul competiției pentru o substanță interzisă și o încălcare a programului de pașaport biologic al sportivilor. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv multiple întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în jurul pașaportului meu biologic (ABP). Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat după numeroase întârzieri nefondate și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor.” transmite Simona Halep prin intermediul unui comunicat.
În apărarea sa, fosta câștigătoare a două turnee de Grand Slam susține că niciodată în întreaga ei carieră nu a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă și că singurul test pozitiv – cel de pe 29 august 2022 – în urma căruia a fost suspendată, a fost conscința ingerării fără cunoștință a unor suplimente contaminate cu roxadustat, lucru confirmat și de către Tribunal.

”Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am făcut 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă nu există substanțe interzise – toate au fost curate, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, mi-am ajustat suplimentele nutritive.

Niciunul dintre ingredientele enumerate nu includea substanțe interzise, însă acum știm – și tribunalul a fost de acord – că unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până la începutul anului 2023, toate rezultatele fiind negative.”, mai transmite sportiva.

Halep susține că experții ITIA și-au schimbat ”brusc” decizia după ce i-au aflat identitatea

Simona Halep spune, de asemenea, că anumiți experiți contractați de ITIA și-ar fi schimbat decizia, în ceea ce privește pașaportul ei biologic, în favoarea acuzațiilor Agenției, după ce i-ar fi aflat identitatea.

”În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzație de ABP doar după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care s-au uitat doar la parametrii mei sanguini – pe care i-am menținut mai bine de 10 ani în același interval.

Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ cu trei zile înainte, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat.”, a mai transmis fostul lider WTA.

Simona Halep atacă decizia suspendării la TAS

În încheiere, Simona Halep a ținut să le mulțumească membrilor familiei, prietenilor și fanilor săi pentru susținerea pe care au arătat-o față de ea în tot acest timp și a dezvăluit că nu va renunța să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția.

Totodată, ea a mărturisit că va face apel a TAS împotriva deciziei de suspendare și că va intenta un proces companiei de suplimente în cauză.

Sunt veșnic recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză”, a transmis Simona Halep prin intermediul unui comunicat oficial.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Insula Iubirii 2024: Cu câți bani a plătit-o Antena 1 pe Diandra
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Prima reacție a Corinei Bud, după ce cântăreața a apărut fără lenjerie intimă la Forza...
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii...
Reacția IPJ Teleorman după ce o polițistă a devenit virală pe net din cauza ținutei...
Constantin Enceanu, dat în judecată de vecini. Ce a făcut artistul. Oamenii sunt foarte revoltați...
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”,...
Concurentul de la Insula Iubirii a spus DA! Cine e femeia în brațele căreia și-a...
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri...
VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și...
Succesul financiar bate la ușa a trei zodii începând de săptămâna viitoare
9 zodii vor avea parte de mulți bani. Taurul are planuri solide pentru viitor
Începând din această noapte, horoscopul indică un moment de cotitură important pentru 9 zodii
Gestul făcut de Ben Affleck, la prima întâlnire cu J.Lo, după ce și-au anunțat divorțul:...
Ce a dezvăluit Anca Dumitra după anunțul că este însărcinată cu primul copil. Declarațiile emoționante...
Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte...
Dani Oțil pleacă de la Neatza! Proiectul nou pe care l-a acceptat: ”E prima dată...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *