Ai o locuință pe care dorești să o vinzi? Te-ai gândit deja la un preț, dar nu știi dacă acesta îți va fi vreodată oferit? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Într-adevăr, clienții din zilele noastre sunt destul de pretențioși și nu se avântă să arunce bani pe orice imobil. Nu este deloc ușor să vinzi o casă, dar nici imposibil. Iată cum poți să obții cel mai bun preț!
În rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când dorești să vinzi o locuință, pentru a face o impresie bună eventualilor cumpărători și pentru a obține prețul dorit.
Ei bine, câțiva specialiști imobiliari au analizat, recent, circa 3.000 de anunțuri din 24 de orașe. Astfel, aceștia au observat că ”proprietățile care generează șapte sau mai multe cereri de vizionare în șapte zile se vând mai repede” și la un preț mai apropiat de valoarea de piață, potrivit lui Jesús Duque, vicepreședinte al Alfa Inmobiliaria.
În plus, datele arată că nu mai puțin de 78% dintre aceste proprietăți sunt vândute în termen de trei luni, în timp ce, dacă acest indicator, denumit șapte din șapte, nu este îndeplinit, procentul scade la 45%. În acest din urmă caz, vânzările sunt adesea amânate cu până la șase luni de zile.
Ulterior, specialiștii au întocmit și o listă cu recomandări pentru a ajuta proprietarii de imobile de vânzare să stabilească un preț corect, cu care să atragă cumpărătorii:
Nu este niciun secret că o locuință situață într-o zonă centrală va fi mai scumpă decât una aflată la periferie. Totodată, contează foarte mult și cât de departe sau aproape sunt situate punctele de interes, cum ar fi magazinele, școlile sau stațiile mijloacelor de transport în comun. Astfel, este important să afli care este prețul unei case vândute în zonă.
Alege fotografii de cea mai bună calitate și descrie proprietatea în detaliu, subliniind întotdeauna cele mai importante caracteristici ale acesteia, cum ar fi dacă are sau nu o terasă. De asemenea, ar trebui să subliniezi orice detaliu care o fac diferită față de restul caselor din zonă, astfel încât să poți justifica prețul cerut.
Nu trebuie să te lași dus de valențele sentimentale, care te pot determina să supraevaluezi proprietatea și, prin urmare, să-i umfli prețul. Datele folosite pentru a determina costul proprietății trebuie să fie obiective și nu sentimentale.
Dacă observi că proprietatea nu primește oferte sau vizionări, ar trebui să iei în considerare revizuirea și ajustarea prețului. Chiar dacă la momentul respectiv ai considerat că acesta a fost suficient de ajustat, piața se poate schimba și trebuie să fii dispus să te adaptezi.
Chiar dacă ai stabilit un preț, nu te poți închide niciodată la negocieri. Flexibilitatea este vitală pentru a putea vinde o proprietate, deoarece cumpărătorii se așteaptă de obicei la o marjă în care să facă alte oferte și contraoferte.