Reguli Bacalaureat 2022, pentru elevii de clasa a XII-a. Anul acesta, prima probă se va susține luni, 6 iunie, la limba română. Înscrierile la examen au început pe 23 mai și s-au încheiat pe 27 mai. Ca în fiecare an și anul acesta, Ministerul Educației a stabilit reguli pe care candidații trebuie să le respecte pe toată perioada desfășurării bacalaureatului. În caz contrar, candidații care nu respectă regulile vor fi scoși din sala de examen.
Reguli Bacalaureat 2022, pe care toți candidații trebuie să le respecte
Înscrierile la Bacalaureat 2022 s-au făcut în perioada 23-27 iunie. Prima probă se va desfășua pe 6 mai, la competențe lingvistice de comunicare în limba română. Pentru a trece la probele scrie, elevii trebuie să fie admiși la această primă probă.
Ministerul Educației a anunțat regulile de la Bacalaureat 2022, cum trebuie să se prezinte candidații în sala de examinare, ce este interzis și în ce situații riscă eliminarea.
Pe data de 6 iunie vor susține proba orală la limba română, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. Reguli Bacalaureat 2022:
Idealurile promovate în social media și bullying-ul din școli au un impact major asupra stimei de sine a adolescentelor, arată un studiu recent realizat de…
În școlile din România, nu doar materiile și examenele pun presiune asupra elevilor, ci și condițiile din sălile de clasă. Un studiu recent arată că…
Se interzice candidaţilor să introducă în sălile de examen de Bacalaureat:
ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea.
Candidaţii au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale
Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate nu sunt primiţi în examen.
se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte
Sunt interzise orice fel de lucrări:
manuale
cărţi
dicţionare
culegeri
formulare
memoratoare
notiţe
însemnări
rezumate
ciorne sau lucrări ale altor candidaţi
se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul
să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe
„Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Elevii trebuie să respecte ai multe reguli
Încălcarea regulilor privind interzicerea manualelor/altor surse de informare, a telefoanelor/altor gadgeturi și a comunicării cu alții/copierea va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale”, anunță Ministerul Educației.
Alte reguli pe care candidații trebuie să le respecte la examenul de Bacalaureat
În cazul în care canditații încalcă regulile mai sus menționate, ei nu mai pot participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat
Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele.
Candidaţii primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfăşurării probelor scrise.
Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice care vizează organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat.
Elevii sunt solicitați să predea toate eventualele materiale şi obiecte care sunt interzise în sala de examen.
Candidaţii vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile şi menţiunea că au luat cunoştinţă regulile.
Sălile de examen vor fi supravegheate video
„Sălile de examen și cele de multiplicare a subiectelor sunt supravegheate audio-video. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat judeţene/Comisia de bacalaureat a municipiului Bucureşti verifică, prin sondaj, înregistrările audiovideo din sălile de examen, după încheierea probei scrise”, anunță Edu.ro.