Reguli de purtat cămașa. Cum și cu ce este bine să o accesorizezi pentru un look elegant

Cămașa poate da eleganță și rafinament unui bărbat, dar și unuei femei.
Reguli de purtat cămașa. Cum și cu ce este bine să o accesorizezi pentru un look elegant

Reguli de purtat cămașa, indiferent de ocazie. Cămașa poate fi purtată în multe feluri, în funcție de anotip și gustul fiecăruia. Fie că vorbim despre cămășile feminine sau cele masculine, trebuie să le alegeți în funcție de cât vă avantajează. Mai mult, cămașa este o piesă vestimentară versatilă, putând fi purtată la diverse evenimente. Iată câteva reguli pe care să le respectați atunci când alegeți să purtați cămașa.

Reguli de purtat cămașa la bărbat

Cămașa poate da eleganță și rafinament unui bărbat, dar și unei femei. Drept urmare, această piesă vestimentară trebuie purtată corect. Urmărind sfaturile specialiștilor, nu veți da greș.

Cămașa albă

Cămașa alba poate fi luaă în considerare atât la outfiturile casual, cât și la cele elegante, office. Drept urmare, este recomandat ca orice bărbat să aibă în garderobă un astfel de articol.

Sfaturi cu privire la purtarea cămășii albe

Se lasă doar un nasture descheiat- Acest tip de articol vestimentar se poartă doar cu nasturele de la gât descheiat. Asta doar dacă nu purtați cravată sau papion.

Adăugați un element care să scoată ținuta în evidență

Cămășile albe sunt clasice, motiv pentru care acestea nu ies în evidență, însă adaugă un plus de farmec look-ului. Puteți adăuga peste camață un cardigan portocaliu

Cum puteți accesoriza o cămașă

Dacă purtați o cămașa albă cu un sacou sau cu o vestă elegantă, purtați brătari strălucitoare la mână, o cravată cu o nuanță deosebită sau o pereche de șosete colorate.

Cum se poartă cămașa colorată

  • În cazul în care regulile de purtare ale cămăsșii albe sustin accesorizarea și accentuarea tinutelor, atunci cand vine vorba despre regulile de purtare ale cămășilor colorate, lucrurile se schimba putin.
  • Evitați asortarea excesiva a cămășii cu restulțtinutei
  • Cămașa bleumarin nu trebuie sa fie asortata decat cu șosetele. În rest, purtați o pereche de pantaloni bej si o pereche de pantofi maro.
  • Când vine vorba despre cămașa neagră, trebuie să stiți că este esențial să stați cat mai departe de ținutele monocromatice realizate cu această nuanță.
  • Evitați accesorizarea excesivă

Reguli de purtat cămașa la femei

Ținutele potrivite pentru a merge la birou au evoluat de-a lungul timpului. În zilele noastre, puteți adapta o cămașă tip office în mai multe ținute pentru a obține același look profesionist și formal.

Alegeri, în funcție de anotimp

Cămășile subțiri, din bumbac, sunt ideale pentru temperaturile prietenoase, pe când cămășile din materiale mai groase pot face parte dintr-o ținută potrivită anotimpurilor reci.

Cămașa a devenit un obiect vestimentar apreciat

Pentru iarnă este potrivită o cămașă cu mâneci lungi, guler barcuta si aplicatii decorative inedite, pe care să o asortezi cu o fustă midi dintr-un material gros cum ar fi catifeaua sau stofa plină în nuanțe uni”, explică specialista în domeniu.

Reguli de purtat cămașa cămașa cu dantelă

Cămășile din bumbac cu aplicații de dantelă pot fi purtate la birou atât timp cât sunt asortate cu un sacou potrivit și o pereche de pantaloni în nuanțe închise.

Cămașă cu nuanțe deschise

Puteți aleg o cămașă în nuanțe deschise la birou, atât timp cât restul ținutei menține o linie sobră, iar celelalte obiecte vestimentare sunt monocromatice și în nuanțe de bej, gri, maro sau negru.

Cămașă lejeră

„Cămășile cu croială lejeră sunt ideale pentru orice anotimp si pot fi purtate la birou pentru a sustine un look fresh și modern”, este recomandarea specialistului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *