Regulile de aur ale grădinarilor pricepuți pentru recolte bogate de castraveți. Ține cont de ele toamna și primăvara

Sfaturi utile pentru grădină

Scris de: Oana Matei

28 Nov. 2023

Regulile de aur ale grădinarilor pricepuți pentru recolte bogate de castraveți. Ține cont de ele toamna și primăvara

Castraveții sunt legume delicioase și sănătoase, iar mulți dintre noi își doresc să obțină recolte bogate și gustoase în propria grădină. Pentru a vă ajuta să aveți succes în cultivarea castraveților, am adunat câteva secrete ale grădinarilor pricepuți. Urmați aceste sfaturi simple și vă veți putea bucura de o grădină plină de castraveți hrănitori și delicioși.

Cum plantezi castraveții în grădină

Alegerea soiului potrivit

Alegerea unui soi potrivit de castraveți pentru climatul și spațiul dvs. de grădină este esențială. Există soiuri pentru culturile în aer liber, dar și soiuri pentru sere. Consultați un specialist sau un centru de grădinărit local pentru a vă ghida în alegerea celor mai potriviți castraveți.

Pregătirea solului

Solul trebuie să fie bogat în substanțe nutritive și bine drenat. Adăugați compost sau îngrășăminte organice pentru a îmbunătăți fertilitatea solului. Pregătirea solului trebuie să se realizeze în mare parte toamna. În lunile de primăvară, solul se mărunțește și se fertilizează cu azot.

Semănarea castraveților

Plantarea castraveților se realizează la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, când temperaturile depășesc 14 grade Celsius. De asemenea, semințele au nevoie să fie expuse în mod constant la temperaturi calde și să aibă o temperatură a solului de cel puțin 21 de grade Celsius.

Irigarea regulată

Castraveții au nevoie de o udare periodică pentru a preveni stresul hidric, dar evitați udarea excesivă, deoarece acest lucru poate duce la apariția bolilor. Udarea castraveților trebuie făcută seara sau dimineața devreme, numai cu apă încălzită. Totodată, este bine ca solul să fie afânat după ce este udat.

Polenizare manuală

Castraveții au nevoie de polenizare pentru a produce fructe. Dacă observați că albinele sunt rare în zona dvs., puteți ajuta la polenizare manuală. Folosiți o pensulă fină sau vârful degetului pentru a transfera polen de la o floare la alta.

Fertilizare

Pământul poate fi fertilizat la 10-15 zile de la plantarea semințelor, urmând ca procesul să fie repetat la un interval de 15 – 20 de zile de la prima fertilizare. Utilizați îngrășăminte organice sau chimice, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Un aport suplimentar de compost poate fi un impuls excelent pentru creșterea plantei și pentru obținerea unei recolte mai bogate.

Vezi și Nu mai arunca la gunoi cojile de castraveți. Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe

Protecție împotriva dăunătorilor

Castraveții sunt susceptibili la atacurile dăunătorilor precum afidele și gândacii. Monitorizați plantele și acționați rapid dacă observați semne de infestare. Utilizați pesticide naturale sau încercați metode alternative, cum ar fi plantele companion sau atragerea insectelor benefice.

Recoltarea la timp

Castraveții trebuie recoltați înainte să devină prea mari și amari. Verificați planta în fiecare zi și recoltați castraveții maturi pentru a încuraja planta să producă mai multe legume.

Vezi și 4 greșeli mari când pui castraveți la murat. De asta se înmoaie și nu ies crocanți

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *